Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Sanctus – pyhäinpäivän lauluja torstaina

Kanttori Ismo Savimäen johtamia kuoroja on mahdollisuus kuulla torstaina 30.10. Hämeenlinnan kirkossa pidettävässä konsertissa. Konsertin ohjelmisto koostuu pyhäinpäivän hengessä kuolemasta ja luopumisesta mutta ennen kaikkea iankaikkisuudesta ja toivosta kertovista lauluista ja kirkkomusiikkiteoksista. Kello 19 alkavaan konserttiin on vapaa pääsy.

? Musiikkityylien suhteen liikutaan todella laajalla alueella, negrospirituaaleista ja kevyen musiikin klassikoista Mozartiin. Silti kokonaisuus on tunnelmaltaan ja tunteiltaan ehjä. Olemme harjoitelleet myös laulujen sanoman ja tarinoiden vahvoihin tunteisiin eläytymistä ja niiden ilmaisemista. Musiikin vahvuus on se, että se menee suoraan tunteisiin. Esimerkiksi spirituaaleissa ilo kotiin pääsyn odotuksesta on käsin kosketeltava, kertoo Savimäki.

Konsertin alkupuolella esiintyvät yhdessä Hämeenlinnan poikakuoro ja tyttökuoro Aurorina. Heidän laulamanaan kuullaan muun muassa Paul Simonin Bridge over troubled water ja Leonard Cohenin Hallelujah sekä tutut spirituaalit Swing low ja Amazing grace. Nuorten kuorot esittävät myös konsertille nimen antavan Sanctus-hymnin Jumalan pyhyyden ylistykseksi. Konsertin toisella puolella Vanajan kamarikuoro esittää kaksi osaa W. A. Mozartin Requiemista sekä muun muassa spirituaalit Deep river ja Wondrous love.

Kanttori Savimäki jää pyhäinpäivänä puolen vuoden virkavapaalle kirjoittamaan lapsi- ja nuorisokuorojen kuoronjohdon oppikirjaa. Työhönsä hän on saanut Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahaston apurahan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.