Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Voitot Divarista, katseet U19-maajoukkueeseen

Rasmus Kainulainen vaihteeksi pysähdyksissä. Nuori vauhtikone esiintyy ensi viikolla Hämeenlinnassa maajoukkuepaidassa.

Rasmus Kainulainen vaihteeksi pysähdyksissä. Nuori vauhtikone esiintyy ensi viikolla Hämeenlinnassa maajoukkuepaidassa.

Hämeenlinnalaiset Divarin salibandyjoukkueet olivat voitokkaita lauantai-iltana. Sarjaa johtava Steelers haki murskaavan 11?2-vierasvoiton ÅIF:sta. Reska.fi oli poikkeuksellisesti lykkinyt potkukelkkansa Lammille, jossa paikallinen LaSB nousi kahden maalin tappioasemasta hienoon 3?2-voittoon Blackbirdsista. Reissu kannatti taas, tuskin missään muualla pallopeliin tulee samanlaista kontaktiurheilun tuntua kuin Lammilla, jonka nipin napin virallisen mittaisessa salissa lähimmät katsojat istuvat käytännössä polvet kiinni laidassa.

Vielä viime kaudella juuri kotihalli oli lammilaisille vaikea paikka ja joukkueen Divaripaikka säilyi ainoastaan loppukauden ällistyttävän vierasvoittoputken ansiosta. Nyt ennusteet siitä, että kiirastulesta selvittyään Heikki Hätösen ympärille koottu nuori joukkue kasvaa kaudessa merkittävästi eteenpäin, näyttävät käyvän toteen.

Viime kausien nuoteilla mentiin alussa siinä mielessä, että LaSB ei onnistunut hyödyntämään omia maalipaikkojaan ja Blackbirdsin Tommi Kokkonen tekaisi ansaitun ylivoimamaalin ajassa 9.01. Sama mies sutaisi vain puolen minuutin päästä keravalaiset jo kahden maalin karkumatkalle, jonka kaventamisessa lähimpänä avauserässä olivat LaSBin ykköskentällisen Hätönen ja Vili Näveri.

Toisessa erässä LaSBilla oli yhä tuskaa luoda todellisia tekopaikkoja, mutta työmäärään nähden täysin ansaitusti Hätönen (Näveri) pääsi lopulta lyömään oranssien avausosuman ajassa 33.03. Puolitoista minuuttia tästä ja taululla komeili 2?2 Näverin viimeisteltyä Miikka Pentikäisen syötöstä.

Ottelun kulusta kertovat omaa aika olennaista kieltään maalivahtien torjunnat. Vieraiden Tommi Niemelle kirjattiin kahdessa ensimmäisessä erässä massiiviset neljä torjuntaa, kun taas Lammin yksi sankari Kaapo Kettunen piti isäntiä pystyssä 14 torjunnalla kahdessa ensimmäisessä erässä.

Jos saivat lammilaiset olla tyytyväisiä 2?2-lukemiin 40 minuutin jälkeen, niin päätöserässä oli varsinainen ihme, ettei Blackbirdsiä höyhennetty pahemmin luvuin. Myös hyvin pelanneelle Niemelle mustarastaiden maalilla ruksittiin 13 torjuntaa. Ottelun luonteen kannalta täysin ansaitusti Tino Nivala (Hätönen) iski täydellisen ylivoimadominoinnin päätteeksi upean 3?2-voittomaalin liikuttuaan oikea-aikaisesti vieraiden puolustusneliön keskelle.

Päätöserässä LaSB oli kenttäpelissä täysin määräävä ja sääli oli, että kaukalon kovin vauhtikone, nuori Rasmus Kainulainen ei saanut työstään palkinnoksi tehomerkintöjä. Kainulainen teki jo viime kaudella vaikutuksen nopeudellaan ja nytkin pariin kertaan nähtiin, miten hän pallo hallussaan kepitti juoksussa vieraiden puolustuksen 100?0. Nuorukaisen nopeus pakotti Blackbirdsin myös useisiin rikkeisiin.

LaSB kohtaa huomenna kotonaan SB Vaasan. Sen jälkeen on aika suunnata katseet nuorten tähtien tekemisiin maajoukkueessa. Hämeessä on tehty viime vuosina upeaa juniorityötä, sillä LaSBin Rasmus Kainulainen (s. 1997) ja Miikka Pentikäinen (s. 1996) sekä Steelersin Divarimiehistössä pelaava loppilaiskasvatti Ville Lastikka (s. 1996) ja Julius Aaltonen (s. 1996) pelaavat ensi viikonvaihteessa Suomen U19-maajoukkueen riveissä Euro Floorball -turnauksessa Hämeenlinnan Elenia-Areenassa. Lastikka osui tänään Steelersin vierasvoitossa kolmesti ja johtaa sarjan pistepörssiä. Yksi Suomen kolmesta maalivahdista puolestaan on Hattulan puolella Parolassa asuva Santeri Pohjonen (s. 1997) joka pelaa Nokian Krp:n liigaryhmässä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.