Lauantai 15.06.2024
Nimipäivät: Vieno, Moona, Viena

Tuuli:
 

Pikku Prinssi tarjoaa elämänfilosofiaa

Kaikenikäisille elämänfilosofiaa tarjoava maailmankuulu pienoisromaani Pikku Prinssi nähdään Hämeenlinnan teatterin Verstas-näyttämöllä keskiviikkona 16.9. Sen ohjaa tarinaa 14-vuotiaasta saakka rakastanut näyttelijä Johanna Reilin.

Antoine de Saint-Exuperyn kirjoittama pienoisromaani on yksi eniten myytyjä maailmalla. Kulttimaineeseen noussut kirja kertoo vertauksien avulla ihmisen onnen tavoittelusta. Tarinaa kulkee seuraavasti: Pikku Prinssi joutuu kotitähdellään vaikeuksiin erään kukan kanssa. Niinpä hän lähtee matkalle etsimään ystäviä, tietoa ja oppia. Hän tapaa hyvin kummallisia isoja ihmisiä; Maantieteilijän ja Käärmeen. Ketulta hän oppii kaikkein tärkeimmät asiat.

? Näytelmässä käsitellään kaikkia elämän tärkeitä asioita, rakkautta, ihmisyyttä, hyvyyttä, pahuutta, pakkomielteitä  ja ymmärtäväisyyttä, luettelee Reilin.

Kuvassa Sanni Reilin ja Taneli Läykki.

Kuvassa Sanni Reilin ja Taneli Läykki.

Pikku Prinssin roolin näyttelee Taneli Läykki ja Ketun vaatteissa on Sanni Reilin. Televisiosarjoista tuttu Jarkko Tiainen roolittaa niin juoppoa, lyhdynsytyttäjää, kuningasta kuin maantieteilijääkin. Hänet nähtiin Onnennumerot-komediassa viime vuonna Hämeenlinnassa.

Rooleissa on myös ryhmä humanoideja: Heta ja Vili Alitalo, Piita ja Preeti Pesä sekä Ilona Halmeniemi.

? Kyllä jännittää kovasti, tunnustaa Ilona.

11-vuotias Ilona on näytellyt jo koulun näytelmissä ja sanoo aina tykänneensä näyttelemisestä.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.