Maanantai 04.12.2023
Nimipäivät: Airi, Aira

Tuuli:
 

Steelers: Suurin tavoite sitoutuminen harjoitteluun

Jani Järvinen vaihtaa kuulumiset hyökkääjä Ville Lastikan kanssa.

Valmentaja Jani Järvinen vaihtaa kuulumiset hyökkääjä Ville Lastikan kanssa.

Puolustusvoimien maastopuvussa maanantai-illan harjoituksiin saapuva nuorten maailmanmestari Ville Lastikka on erinomainen ilmentymä siitä todellisuudesta, jossa salibandyjoukkue Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen on kauteen valmistautuessa saanut elää.

? Divarissa urheillaan muun elämän asettamilla ehdoilla ja kun meillä on aika nuori joukkue, se näkyy arjessamme ehkä monia muita joukkueita enemmän.

Steelers kohtaa lauantaina sarjan avausottelussa Lammin Salibandyn. Ottelu pelataan Lammin sijaan Elenia-Areenalla. Alkusyksyn kaksi harjoitusotteluvoittoa LaSBista kannattaa Järvisen mielestä unohtaa, ennen kuin pilli lauantaina viheltää.

? LaSB on Divarin ehkä suurin suosikki. Runkomiehistö on ollut pitkään koossa ja joukkue on saanut täksi kaudeksi vielä lisää maalintekovoimaa.

Muiksi sarjan suosikeiksi Järvinen nostaa ÅIF:n ja SB Vaasan.

? Suurin oma tavoitteemme on sitoutuminen harjoitteluun, vain sitä kautta tulee myös mahdollinen menestys. Pelaajat päättävät tämän viikon torstaina oman tavoitteensa kaudelle, hän kertoo.

Viime kauden nimivahvasta Steelersistä poislähtijöitä ovat muun muassa Ruotsissa uraansa jatkava Sami Saarinen, Samuli Hirvonen ja playoffien viime vaiheessa esiin noussut Pyry Peltonen. Tulomuuttajia ovat muun muassa nuorten maailmanmestari Teemu Metsälä, Markus Sipronen, Timi Ahola ja Roope Grönholm.

? Tuomas Mikkola, jonka piti lopettaa, tuli sittenkin vielä takaisin. Iiro Nurminen puolestaan on alkukauden poissa ringistä.

Kokemusta ja pysyvyyttä löytyy maalin suulta, jossa ykkösveskarin roolista kilvoittelevat tasapäisesti Juha Jokinen ja Jaakko Vahtokari. Parikymppisille hyökkääjille Nico Jonaesonille ja Lastikalle asetetaan loistavan viime kauden jälkeen varmasti odotuksia, mutta Järvinen haluaa nähdä hyviä suorituksia erityisesti kokeneemmilta pelaajiltaan, kuten kapteenina jatkavalta Jarno Mäkiseltä, varakapteeni Timo Johanssonilta ja Aleksanteri Ihalaiselta.

? Viime kauden avausottelu LaSBia vastaan oli todellinen valmentajien unelma, päästä päähän juoksua ja maalijuhlaa jossa tunne voitti osaamisen, naurahtaa Järvinen.

Nyt Steelers varautuu sarja-avauksessa eliminoimaan LaSBin nopeuden viimesyksyistä suunnitelmallisemmin.

? Oman joukkueen pelitapa määräytyy aina paitsi vastustajan, myös oman pelaajamateriaalin pohjalta. Olemme saaneet nopeita tulokkaita, mutta katsotaan nyt lauantaina mikä taktiikkamme on.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.