Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Militarialla lauantaina perhetoimintapäivä

Museo Militaria tarjoaa jälleen syyskauden alkajaisiksi monipuolisen ohjelmakattauksen,  joka sopii polvenkorkuisista varttuneempaan väkeen. Museon perhetoimintapäivän ohjelma alkaa lauantaina 5. syyskuuta kello 11 Linnankasarmin kentällä, kun Rautpohjan tykkiryhmä täräyttää avauslaukauksen mustaruutitykillään ja museonjohtaja Jaakko Martikainen toivottaa väen tervetulleeksi.
_MG_8854_pioneerirobotti
Toimintanäytöksissä pääsee näkemään miten sotilaspoliisikoira suorittaa tehtäviään, Rautpohjan  tykkiryhmä ampuu mustaruutitykillään ja pioneerirobotti esittelee taitojaan. Museon rastiradalla voi  kokeilla miinaharavan käyttöä sekä testata viestitys- ja ammuntataitojaan. Linnankasarmin kenttä täyttyy myös puolustusvoimien tykistö-, pioneeri- ja viestikalustosta sekä Hämeenlinnan Mobilistit ry:n vanhoista ajoneuvoista.

Päivän ajan museon perusnäyttelyssä suunnistetaan museon aselajitonttujen Vilhon, Jaakon ja Sepon  jalanjäljissä. Suunnistuskierroksen matkan varrelta löydät myös tontut omista puuhistaan. Näyttelyssä on myös toiminnallisia pisteitä. Museon perusnäyttelyn pääsylippu sisältää toimintapäivän ajan myös mahdollisuuden kierrokseen Vanajavedellä museon omalla Uisko-veneellä.

_MG_3076k

Viime vuoden tapaan yleisö pääsee katsastamaan tarkemmin museon ulkonäyttelyalueella olevia museoajoneuvoja ja Lasten Liikunnan Tuki tarjoaa jälleen temppuradan perheen pienimmille.

Hernerokkaa voi ostaa suoraan soppatykistä ja makkaraa mobilistien grillistä sekä vohveleita LC Linnattarien vohvelikojusta. Lounasravintola Militaria palvelee koko päivän ajan tarjoten kahvia ja pikkupurtavaa.

Kaikkiin kenttätapahtumiin ja toimintanäytöksiin on vapaa pääsy. Museon perusnäyttelyyn pääsee puolella hinnalla. Näyttelyn pääsylipun esittämällä voi myös hypätä museon rannassa Uisko-veneen kyytiin. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.