Keskiviikko 06.12.2023
Nimipäivät: Niilo, Niko, Niki, Niklas, Nikolai

Tuuli:
 

Hämeenlinnan Teatterin syksy alkaa eksoottisella laivamatkalla

Hämeenlinnan Teatterin syyskauden ensimmäisenä ensi-iltana 5.9. nähdään Aino ja Tatu Pekkarisen käsikirjoittama musikaalikomedia Kalle Aaltonen, joka vie meidät suoraan nostalgiselle 50-luvulle. Merenkulkuneuvos Hallermaan höyrylaiva Wellamo on lähdössä eksoottiseen Egyptin Aleksandriaan. Laivan matkustajat ja miehistö pääsevät matkalle, johon sisältyy romantiikkaa ja matkustamisen riemua, mutta myös salaperäistä juonittelua.

Henkilögalleria tuo mieleen vanhat kotimaiset Suomi-filmit: ilkeä yliperämies, salaperäinen ja uhkea rouva, konservatiivinen merenkulkuneuvos ja hänen suloinen tyttärensä sekä pääosassa naishurmuri Kalle Aaltonen.

Kari Arffman on ohjannut musikaalin, jossa eletään sodanjälkeistä aikaa, mutta aurinkoinen energia vie katsojan kuitenkin johonkin aivan toiseen aikaan ja paikkaan. Musiikki on sekoitus menevää swingiä ja merihenkisiä marsseja sekä tuttua suomalaista jenkkaa ja humppaakin. Kapellimestari Antti Paranko on koonnut musiikin, johon Jens Walentinsson luonut vauhdikkaat koreografiat.

Kuva: Hämeenlinnan Kaupunginteatteri / Tommi Kantanen

Kuva: Hämeenlinnan Kaupunginteatteri / Tommi Kantanen

Aviopari Aino Ja Tatu Pekkarinen kirjoittivat omilla tahoillaan, mutta tekivät myös yhdessä käsikirjoituksia ja kirjoja. Tunnetuin yhteistyö on kuitenkin näytelmä Kalle Aaltosen morsian. Näytelmä sai alkunsa Aino Pekkarisen romaanista Perämies Kalle Aaltonen ja hänen morsiamensa (1944). Näytelmästä tehtiin myös filmi vuonna 1948. Elokuvan ohjasi Ossi Elstelä, joka kirjoitti käsikirjoituksen yhdessä Tatu Pekkarisen kanssa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.