Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

Martti Innanen esillä Iittalan Naivistien kesässä

Iittalan Naivistien kesä kunnioittaa taiteilija Martti Innasen uraa naivistitaiteen parissa. Kukapa ei muistaisi hänen omintakeisia maalauksiaan ja huumoriaan. Edesmenneen monilahjakkuuden antamat nimet taideteoksille ovat pyrskähdyttäneet monet nauruun: Tyrnävän Viljon hirmuinen rumpusoolo, Multian iloiset ihmissudet tai Nilsiän ihmissudet lyövät venttiä korvessa ja monet, monet muut.

Mestarin Muistolle- Martti Innanen 1931-2014 esittelee muistosalissa hänen ensimmäisen teoksensa vuodelta 1963. Niinikään siellä on viimeiseksi jäänyt, viimeistelemätön maalaus, Jorma Kaarina Holopainen, toisenlainen aviomies, viime joulukuulta. Tätä lähes 30 teoksen kokonaisuutta ei ole tilaisuutta enää nähdä muualla.

Kuraattori Irene Wai Lwin Moe ja näyttelykoordinaattori Kimmo Raita uurastivat 700 taulun näyttelyn kokoon ja seinille kevään aikana.

? Viime vuoden taiteilijalistasta on nyt jäänyt kerralla pois peräti kymmenen nimeä. Useimmat ovat sanoneet, etteivät enää jaksa, kuten Erkka Auer ja Anja Santala, suree Wai Lwin Moe.

Martti Innasen ensimmäinen maalaus, Einari Kääriäinen soittaa hanuria Kheopsin pyramidin avajaisissa, ei ole koskaan ennen ole ollut esillä.

Martti Innasen ensimmäinen maalaus, Einari Kääriäinen soittaa hanuria Kheopsin pyramidin avajaisissa, ei ole koskaan ennen ole ollut esillä.

Mukana on onneksi runsaasti suomalaisia kärkinimiä, uusia ja vanhoja. Mukana on myös herkullista nähtävää Puolasta, Sloveniasta, Serbiasta, Liettuasta ja Ranskasta. Supersuosittuja Tinga Tinga-taideosuuskunnan maalauksia kuumine väreineen ja rytmeineen on tullut suoraan Afrikasta.

Iittalan puukoulu on ensisijainen paikka, josta keräilijä löytää aarteensa.

Sydämeni Laulu, Naivistien 27.kesänäyttely juhlistaa myös Sibeliuksen 150-vuotissyntymäpäivää. Monet taiteilijoista ovat löytäneet inspiraationsa sekä Sibeliuksen sävelistä että luonnosta.

Näyttely on avoinna 23.8. saakka joka päivä.

Anneli Heräjärvi

Hämeenlinnalainen Jeroma Tabell  palaa usein tuttuun Hämeen linnaan, joka on mukana Linnan lautturi- teoksessa.

Hämeenlinnalainen Jeroma Tabell palaa usein tuttuun Hämeen linnaan, joka on mukana Linnan lautturi-
teoksessa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.