Tiistai 27.02.2024
Nimipäivät: Torsti

Tuuli:
 

Sib Dance sai voittajansa

Hämeenlinnan Verkatehtaalla järjestetyn Sib Dancen voittaja on Finlandian sielunmaisemanaan koskettavasti tulkinnut lahjakas Kardo Shiwan. Toiseksi tuli täysin omat polut herkällä Valse Tristellään avannut Taru Kallio. Kolmantena palkittiin Hämeenlinnan Tanssi- ja Liikuntakeskuksen intensiivinen ja viiltävä Tuonelan joutsenet.
? Pelkästään tämän esityksen takia tämä kisa kannatti perustaa, tätä löytöä ei olisi tullut ilman tätä kilpailua, päätuomari Sami Saikkonen hehkutti Kardo Shiwanin esityksen jälkeen. Tuomaristo näki esityksessä taidoiltaan valmiin tanssijan lisäksi poliittista kannanottoa, tunnetta, rohkeutta ja älykkyyttä.
Kardo Shiwan päivä koitti Sib Dancessa, kun hän tulkitsi tanssissaan vihreää metsää, järvenrantaa ja sinistä taivasta taustallaan Sibeliuksen Finlandia. (Kuva Jenni Manninen)

Kardo Shiwan päivä koitti Sib Dancessa, kun hän tulkitsi tanssissaan vihreää metsää, järvenrantaa ja sinistä taivasta taustallaan Sibeliuksen Finlandia. (Kuva Jenni Manninen)

Taru Kallio valloitti suuren Vanaja-salin lavan persoonallaan täysin. Usko omaan esitykseen ja tanssin herkkyys saivat tuomaristosta esiin wau-ilmiön. Hämeenlinnan Tanssi- ja Liikuntakeskuksen ryhmä 16-18-vuotiaita Tuonelan joutsenia sulatti tuomariston hallitulla ja kokonaisella esityksellä, joka Saikkosen mukaan loppui aivan kesken.
? Tätä olisi katsellut vielä puoli tuntia lisää, elävä taideteos, upea kontakti, hän hehkutti.
Tuomariston toinen erikoispalkinto meni Hämeenlinnan Pivotkerhon Alessandra Kuutschinille ja Elias Husgafvelille, jotka laittoivat itsensä rohkeasti alttiiksi vieraalla alueella. Toinen erikoismaininta kuului Oskar Sara-aholle, jota säesti pianotaiteilija Tuomas Nikkanen. He ylittivät rajoja yhdistämällä esityksessään klassista Sibeliusta moderniin street danceen.
Tuomaristoon kuuluivat Sami Saikkosen lisäksi Isto Turpeinen, Marita Haapasalo ja Marita Mattila.
Kilpailun järjestivät yhteistyössä Sibelius-opisto ja Hämeenlinnan Tanssin Tehdas ry.  Tapahtuman tuottajina toimivat Viihdemoguli Oy ja Projektistudio.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.