Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Kurpitsaa-viikonloppu tuo stand upin kaupunkiin marraskuun alussa

Birgitta Putkonen puhaltaa Kurpitsaa-viikonloppua liekkeihin.

Hämeenlinna on stand up ?komiikan kehto ja kaupungissa on stand up ?tapahtuman vaje. Jokseenkin näin pohti joukko Tomaatteja Tomaatteja ?festivaalin entisiä vapaaehtoisia, kun festivaalia ei vuonna 2019 järjestetty.

? Tekijöille tuli mieleen, että täältähän stand up on muualle Suomeen lähtenyt ja minä otin puheista kopin, sanoo marraskuun alussa Hämeenlinnassa järjestettävän Kurpitsaa-viikonlopun luoja Birgitta Putkonen.

Hämeenlinnan kaupunginteatterin näyttelijöihin lukeutuva Putkonen johti Tomaatteja Tomaatteja ?festaria seitsemän vuoden ajan, ennen kuin lähti Tampereelle Viikinsaaren kesäteatterin toiminnanjohtajaksi.

Hänen aikanaan Tomaatteja-festivaalilla otettiin käyttöön suosittu ohjelmateltta torilla. Kurpitsaa-viikonloppu ei ehtinyt kesäksi eikä tapahtumassa nähdä toritelttaa, mutta sen sijaan koko hämeenlinnalaisen stand upin syntypaikka, Verstas-näyttämö on ahkerassa käytössä.

? Esityksiä on myös teatterin päänäyttämöllä ja Sokos Hotel Vaakunassa, jossa lippu sisältää sekä ruoan että show´n. Teatterissakin on oikeudet viinintarjoiluun, Putkonen kertoo.

Kaikkiaan viisi esitystä sisältävää viikonloppua tähdittävät niin pitkän linjan stand up ?esiintyjät Harri Ekonen ja Anitta Ahonen kuin nuorempaan polveen lukeutuva hämeenlinnalainen Joonas Korhonenkin.

Tapahtuman jatkosta Birgitta Putkonen ei vielä lupaa mitään, vaikka pohtiikin, että hyvä tapahtumanimi ainakin jää käyttöön tulevaisuuttakin silmällä pitäen.

Kurpitsaa, Stand up ?viikonloppu Hämeenlinnassa 1.?2.11.2019

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.