Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

ISÄNNÖINTI: ”Haluamme vaalia henkilökohtaista palvelua”

Asunto-osakeyhtiö Martinkiven hallituksen puheenjohtaja Esko Anttola ja Autiotalot Isännöinnin Marjatta Hoffren arvostavat toistensa asiantuntemusta.

Kommunikoinnin on toimittava, numeroiden on oltava hallussa ja tavoitettavuuden kunnossa. Talotekniikan tuntemus ja vuosien varrella rakentunut oma kontaktiverkosto ovat ehdotonta plussaa.

Näin luettelee hyvän isännöitsijän ominaisuuksia asunto-osakeyhtiö Martinkiven hallituksen puheenjohtaja Esko Anttola. Neljän rivitalon eli yhteensä 27 asunnon taloyhtiön isännöitsijänä on jo 14 vuoden ajan toiminut Marjatta Hoffren, ensin itsenäisenä yrittäjänä ja nyt vuodesta 2018 Autiotalot Isännöinnin nimissä.

? Puhumme samaa kieltä ja olin yllättynyt, kuinka paljon tietoa Marjatalla on teknisestä puolesta, Anttola kehaisee.

Maalämpöön siirtyminen sujui hyvin ja on tuonut säästöä lämmityskuluihin.

Autiotalot Isännöinti syntyi aiemmin itsenäisten isännöitsijöiden perustamana. Osasyy oli, että kaikilla yhtiön perustajilla alkoi olla kysyntää isännöitävistä kohteista enemmän kuin omaan kalenteriin mahtui.

? Yhdistymisen kautta olemme pystyneet rekrytoimaan henkilökuntaakin, yksin toimiessani jouduin välillä vastaamaan työtarjouksiin kieltävästi, Marjatta Hoffren kertoo.

Autiotalot Isännöinnin toimitusjohtaja Mirva Autio kertoo, että suurin osa yhtiön isännöintikohteista on ollut nykyisillä isännöitsijöillä pitkään.

? Haluamme vaalia henkilökohtaista palvelua, joka alalla ehkä on vähän unohdettu. Vaikka olemme yhdistyneet, linja on pitänyt: ihmistä on palveltava, kun hänellä on asiaa, sanoo Hoffren.

? Uudella sukupolvella on monesti eri tavat kommunikoida mihin on totuttu ja jokaista palvellaan siitä kanavasta kuin hän haluaa. Nuoremmat asukkaat esimerkiksi käyttävät ahkerasti Whatsappia, Mirva Autio kertoo.

Marjatta Hoffren sanoo, että isännöitsijän kannalta aktiivinen ja asiantunteva hallitus on hyvä. Sellaiseksi hän arvostaa myös As. Oy Martinkiven hallituksen.

? Esko on aktiivinen puheenjohtaja ja hoitaa tehtäväänsä hyvin ja aina taloyhtiön parasta ajatellen, hän kiittelee.

Merkittävämpänä remonttina vuosien varrella on ollut yhtiön siirtyminen osittain maalämpöön 3,5 vuotta sitten. Taloyhtiön lämmönkulutus oli ollut suurta ja tämä asia oli ollut esillä monta vuotta aina, kun tilastoja katsottiin.

Yhteistyössä isännöitsijän ja hallituksen kanssa syntyi ajatus maalämmöstä ja huolellisten selvitysten ja laskelmien jälkeen se toteutettiin. Tämä investointi oli tähän taloyhtiöön erittäin onnistunut ja on tuonut lämmityskuluihin merkittävää säästöä.

Hallituksen puheenjohtaja pystyy etäkäyttämään maalämpöjärjestelmää kännykkänsä avulla, Esko Anttola näyttää.

? Luottamuksellinen yhteistyö isännöitsijän ja hallituksen, erityisesti hallituksen puheenjohtajan kanssa on välttämätöntä,  että taloyhtiössä asiat sujuvat. Hallituksen pitää voida luottaa isännöitsijän ammattitaitoon, että taloyhtiössä asiat hoidetaan lakeja ja sääntöjä noudattaen. Isännöitsijällä pitää olla hallituksen tuki takanaan, kun päätökset on tehty ja niitä toimeenpannaan.

Paikallisen yrityksen ja isompien kilpailijoiden erot tulivat Esko Anttolalle selväksi jo hallituksen puheenjohtajuuden alussa. Anttola sanoo, että yhtiön aikanaan pyytäessä isännöinnistä tarjouspyyntöjä, ei osa isommista liikkeistä edes jättänyt tarjousta.

? Olemme olleet tyytyväisiä nykyisen isännöitsijämme hinta?laatusuhteeseen, hän päättelee.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.