Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

Katutaide uutuutena Hämeenlinnan megaviikonlopussa

Hämeenlinnan keskustassa tapahtuu ensi viikonloppuna. Menoa tekemässä ovat Sari Hagemeier, Sanni Hallanvaara, Pihla Rostedt sekä Liisa Koskelainen ja Antti Krapu Hämeenlinnan Kaupunginmuseolta.

Hämeenlinnassa eletään ensi viikonvaihteessa monien tapahtumien vilskeessä. Uutuutena on kaksipäiväinen katutaidefestivaali Street AR(t) joka kokoaa mukaan muun muassa 12 katutaideartistia, beatboxareita ja muusikoita kuten Näkemyseron ja Sataman yhteiskeikalla ja Alec Dangerin.

Torille, Reskan kävelykatuosuudelle ja keskustan rakennuksiin keskittyvä festari on järjestäjiin lukeutuvan Pihla Rostedtin mukaan suunnattu teini-ikäisistä keski-ikäisiin. Tapahtuma on Rostedtin mukaan syntynyt tarpeesta järjestää jotakin nuorille.

? Nuorethan ovat tärkeä osa elinvoimaa.

Katutaidefestarin avajaiset ovat lauantaina kello 10 ja 10.30 starttaa katutaidekilpailu jonka voittaja julkistetaan sunnuntaina kello 18.

Tarjontaa keskustassa on myös lapsiperheille, sillä tämänvuotinen Skogsterin talojuhla on Antti Kravun mukaan suunnattu nimenomaan heille.

? Vetonaulana on pomppulinna, lisäksi tarjolla on seikkailutehtäviä, katutaidetta liiduilla sekä muuta hupaa.

Talojuhlaa vietetään lauantaina kello 11?15 ja samoihin tunteihin ajoittuu myös Syödään yhdessä hämäläisittäin -tapahtuma. Kaupunkikeskustan Sari Hagemeier lupaa paikalle sekä juoma- että ruokateltan ja kaikkiaan 300 paikkaa ulkoilma-ateroitsijoille.

? Anniskelu torilla on uutta ja ravintoloista mukana ovat Fiftari, Le Blason, Piparkakkutalo ja Himalaya Kitchen, vinkkaa Hagemeier.

Cross kitchenin lisäksi kaupungissa on siis melkoinen kattaus cross culturea, kun koko komeuden kruunaa Karjalaiset kesäjuhlat.

Raatihuoneenkatu on suljettu liikenteeltä Sibeliuksenkadun ja Rauhankadun välillä 15.6. klo 8.30?18. Samoin läpiajo Raatihuoneenkadulle Kirkkorinteestä ja Linnankadulta ei ole sallittu.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.