Maanantai 08.08.2022
Nimipäivät: Sylvi, Sylvia, Silva
Hämeenlinna
Selkeää
18°C
Tuuli: 2 m/s I
 

Kerhon naiset norskeja kovempia tunturilla

HPK Kiekkonaiset jatkoivat viikonloppuna yhteistyötä yli rajojen projektia Enontekiön Kilpisjärvellä, kun vuorossa oli kohtaaminen norjalaisen yhteistyöseura Tromsø Hockey A-Damelagin kanssa ja tällä kertaa vuorossa oli mäkijuoksukilpailu Saana-tunturin huipulle.

Kilpailussa oli siis kyse juoksusta 1029 metriä korkealle Saana-tunturille ja osin vetisen, osin kivisen ja jopa lumisen reitin pituus on 4 kilometriä, jonka aikana vertikaalista nousua tulee yli 500 metriä.

Kolmehenkisten joukkueiden jäsenet lähtivät matkaan minuutin välein ja upeassa säässä juostussa kilpailussa nähtiin myös hienoja ohituksia.

HPK Kiekkonaiset voittivat joukkuekilpailun niukasti yhteisajalla 2 h 28 min ja 4 sekuntia, norjalaisten seuratessa 3 minuuttia perässä.
Joukkueiden välinen kilpailu olisi voinut olla vieläkin tiukempi, ellei Tromsøn Mariel Rudi olisi loukannut hieman jalkaansa.

Kilpailuun kuului myös yksilötulokset ja siinä voittajasta ei ollutkaan epäselvyyttä, kun Norjan vasta 15-vuotias superjunnu Henriette Rudi tykitti mäen ylös aikaan 41,56 ollen liki kuusi minuuttia hopealle tullutta HPK Kiekkonaisten Ines Lukkarilaa nopeampi. Keskimäärin urheilijat kapusivat reitin 49 minuutissa.

Joukkueiden välinen yhteistyö jatkuu taas jo elokuussa, kun norjalaiset tulevat HPK:n juhlaturnaukseen, jossa vuorossa on 3 vs 3 näytöspeli miesten turnauksen ohessa.

Joukkueet nauttimassa maisemista Saana-tunturin huipulla. Kuvassa vasemmalta: Marien Rudi, Marja Lydersen, Henriette Rudi, Kiia Simola, Ines Lukkarila ja Viivi Simola.

Talvella joukkueet kohtaavat vuorostaan Enontekiön Hetassa – olosuhteiden salliessa ohjelmassa on silloin ulkoilmapeli järven jäällä.

– Todella hieno päivä ja uskon, että molempien joukkueiden pelaajat saivat mukaansa ikimuistoisen kokemuksen ja melko hyvän hapenottoharjoituksen myös, sanoo HPK Kiekkonaisten markkinointipäällikkö Jyrki Rantanen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.