Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Jatke rakentaa asemanseudulle uuden parkki- ja liikerakennuksen

Jatke Oy on allekirjoittanut Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n kanssa urakkasopimuksen asemanseudun palvelu- ja pysäköintilaitoksen rakentamisesta Hämeenlinnaan. Pysäköintitilat rakennetaan viiteen kerrokseen ja pysäköintipaikkoja on kaikkiaan 599.

Pysäköintitilojen lisäksi kohteeseen toteutetaan 2 liikehuoneistoa, joiden kokonaispinta-ala on yhteenlaskettuna noin 900 m2. Hankeen kokonaislaajuus on 20.213 brm2 ja urakkasumma on hieman yli 15 miljoonaa euroa. Jatke Oy toimii hankkeessa kokonaisurakoitsijana, tilaajan vastatessa kohteen suunnittelusta.

? Uusi palvelu- ja pysäköintilaitos on arkkitehtuurisesti monimuotoinen rakennus, joka istuu alueen kokonaisuuteen hyvin. Kohde toteutetaan paikallavalurakenteena holvien ollessa jälkijännitettyjä. Näyttävä julkisivu rakentuu paikallamuuratusta poltetusta tiilestä ja Corten teräksestä. Olemme aloitteet rakennustyöt pilaantuneiden maiden puhdistamisen osalta ja paalutustyöt käynnistyvät jo ennen juhannusta. Hanke valmistuu syyskuussa 2020, toteaa Jatke Oy:n työpäällikkö Esa Rautanen.

? Moderni aurinkoenergiaa hyödyntävä laitos tulee palvelemaan sekä alueen kasvavaa asukaspysäköintitarvetta, pendelöijiä että lähialueen työpaikkapysäköintiä ja päivittäistavarakaupan asiakkaita.

? Kaikki autopaikat on varustettu moottorilämmityspistokkeilla ja sähköauton latausyksiköillä. Lisäksi monipuoliseen laitokseen tulevat tilat autopesulalle, rengasvarastolle, polkupyörien pysäköinnille ja sähköavusteisten polkupyörien akkujen lataukselle.

? Tiloissa on myös mahdollisuus pyöräilyvarusteiden säilytykseen. Yhteistyö rakennushankkeen suunnittelun ja aloituksen osalta on toiminut erittäin hyvin arkkitehtitoimisto Inaro Oy:n ja rakennusyhtiö Jatke Oy:n kanssa, kiteyttää Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kulmala.

Jatke Oy on vuonna 2009 perustettu suomalainen rakennuskonserni, jonka liiketoiminta-alueina ovat asunto-, toimitila- ja korjausrakentaminen sekä kiinteistökehitys. Jatke-konsernin liikevaihto on noin 300 M? ja konserni työllistää reilut 300 henkilöä. Jatke toimii kattavasti koko Etelä-Suomen alueella omaten toimialueellaan vahvan paikallistuntemuksen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.