Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Ilmaliikennettä rajattu Guns N’ Rosesin keikan aikana

Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuisto on tänä vuonna jo kolmatta kertaa kansainvälisen rock-yhtyeen esiintymispaikkana. Amerikkalainen Guns N’ Roses -yhtye täyttää puiston ääriään myöten.

Aiempien kertojen tapaan myös poliisi on turvaamassa tapahtuman onnistumista vahvistetuin joukoin. Liikenteellisiä rajoituksia tulee jälleen Kantolan alueelle, ja kadut Vanajantieltä Kantolaan suljetaan ajoneuvoliikenteeltä kokonaan konserttipäivän ajaksi. Myös Vanajantie muuttuu yksisuuntaiseksi keskustasta etelän suuntaan viimevuotiseen tapaan.

Veneilyä rajoitetaan puiston kohdalla salmessa kuten kahtena edellisenäkin vuonna, eli veneily ja rantautuminen kielletään veneväylän puiston puoleisella osalla mutta veneväylän ja Visamäen väliselle osuudelle kieltoa ei rajoiteta. Väylällä puiston kohdalla ankkuroituminen on myös kiellettyä.

Uutena asiana tänä vuonna otetaan käyttöön ilmatilan rajoitus. Trafi on poliisin hakemuksesta rajoittanut ilmaliikennettä puiston yläpuolella 300 metriin saakka. Kielto koskee kaikenlaisia ilma-aluksia miehittämättömistä drone-lennokeista lentokoneisiin. Rajoitukseen on päädytty yleisöturvallisuuden vuoksi.

Tapahtuman järjestäjän puolesta kaupungissa on kaksi pysäköintialuetta, joihin omalla autolla tulijat voivat autonsa pysäköidä. Toinen alueista löytyy Vanajan kirkon luota Paikkalan peltoaukealta ja toinen Visamäestä Innoparkin pysäköintialueelta. Pysäköintipaikoille pääsemiseksi kannattaa seurata järjestäjän opastusta. Poliisi toivoo, että muualle pysäköitävät autot jätettäisiin niin etteivät ne tuki ajoreittejä eivätkä etenkään pelastusteitä.

Arvo-omaisuus kannattaa jättää kotiin ja mukaan väentungokseen otetaan vain se mitä välttämättä tarvitsee onnistuneeseen konserttitapahtumaan.

Poliisi on mukana tapahtumassa festarihengessä ja toivoo, että yleisökin nauttii jälleen kerran mahtavasta tapahtumasta iloisella mielellä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.