Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Pohjois-Euroopan kovatasoisin drifting-kilpailu Ahvenistolla

Ahveniston moottoriradalla ajetaan tulevana viikonloppuna 1.-2.7. NEZ-drifting, eli driftingin Pohjois-Euroopan mestaruuden toinen osakilpailu. Sarja huipentuu tulevana syyskuussa Riikassa Bikerniekin moottoriradalla.

Driftingin huiput ovat taas vauhdissa.

NEZ- drifting harjoitukset alkavat lauantaina kello 15 ja varsinainen kilpailu ajetaan sunnuntaina kello 10 alkaen. Kilpailun kovimman vastuksen suomalaisille huippukuljettajille tulevat tarjoamaan virolaiset ja latvialaiset drifting-kuljettajat. Lauantaina tarjolla on ajovuoroja omalla autolla ajaville sekä drifting-ajovuoroja kello 15 saakka, nämä ajovuorot on suunnattu henkilöille, joilla on aiempaa ajokokemusta.

Perjantaina 30.6. Ahvenistolla pääsevät radasta ottamaan tuntumaa niin ensikertalaiset kuin alaikäiset. Alle 18-vuotiaat ajokortittomat henkilöt voivat ajaa radalla vanhempansa kanssa omalla autolla tai Autokoulu Lehtelän autolla ja ohjauksessa kello 11-15. Ilmoittautuminen ja ratamaksun maksaminen tapahtuu paikan päällä.

– Ahveniston moottorirata on erittäin arvostettu, sillä sen alkuperäinen profiili on miltei täydellinen, eikä tämän vuoksi siihen ole tarvinnut tehdä minkäänlaisia muutoksia koko viidenkymmenen vuoden aikana. Tämä on erittäin harvinaista, kertoo RADALLE.comin toiminnanjohtaja Aki Salmela.

Lauantain oheisohjelmaan kuuluu nouseva rap-artisti RUMA ja MP/mopo-stunttikisa, jossa sarja on vapaa ja suunnattu harrastajille. Juontajalegenda Jorma Pulkkinen juontaa ja selostaa tapahtumaa lauantaina, sekä haastattelee päivän mittaan kuljettajia ja Ahveniston historiaan liittyviä merkkihenkilöitä. 50-vuotisjuhlapuheen tulee pitämään kansanedustaja ja moottoriurheilun ystävä Timo Heinonen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.