Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

LINNA RUGBY: Seura voi hyvin, vaikka avausvoittoa vielä odotetaan

Pete Pitkämäki sanoo, että rugby on löytänyt oman elintilansa Hämeenlinnasta.

Linna Rugby Clubin miehet ovat kauden kolmessa SM-sarjan ottelussaan kokeneet tappion karvasta kalkkia.

– Oli tiedossa, että helppoja pisteitä ei tällä kaudella tule, kun pääsarjan joukkuemäärää tiputettiin yhdeksästä kuuteen, sanoo päävalmentaja Pete Pitkämäki.

Ajoittaisista hyvistä jaksoista huolimatta Pitkämäki näkee joukkueen esityksissä yhden selkeän kipupisteen.

– Pelejä ei voi voittaa, jos ei saa palloa. Pallonhallinta on ollut prosenteissa noin 80-20 vastustajan hyväksi.

Nyt juhannuksen alla ja juhannuksen jälkeen joukkue saa toipua kolmen viikon jaksosta, jolloin pelejä oli joka viikolle. Se on paljon amatöörilajissa, jossa pelaajat altistuvat äärimmäisen kovalle fyysiselle pelille.

– Kolmen viikon päästä vastassa on Kuopio, jonka harjoituspelissä voitimme. Siitä ottelusta lähdetään hakemaan avausvoittoa, Pitkämäki sanoo.

Ottelutauon aikana joukkueen peliä on tarkoitus muokata niin, että pallo saadaan suunnitelmien mukaan pelattua useammin laitapelaajille. Päävalmentaja Pitkämäen apuna valmennuksessa ovat edelleen myös pelaavat Jarno Suoja ja seuran perustaja Avea Avea. Viidettä kauttaan rugbyn parissa toimivan Pitkämäen pitää tällä kaudella sivussa harjoituskauden oheisharjoitteessa tullut selkävamma. Se ei salli kontaktipeliä, mutta ensi kaudeksi Pitkämäki aikoo taas myös pelikentälle.

Linna Rugbyn joukkue on muutenkin keskellä muutosta. Päävalmentaja Ray Dickson värvättiin kesken viime kauden Viroon ja maajoukkueessakin nähty Kalle Välimäki puolestaan lähti kokeilemaan siipiään Uuteen-Seelantiin.

– Viimeisten tietojen mukaan hän on päässyt jo mukaan puoliammattilaisjoukkue Mid Canterburyn treeneihin. On hienoa, että täältäkin uskalletaan jo lähteä maailmalle, Pitkämäki iloitsee.

Kääntöpuolena on, että Välimäen tapaista johtavaa hahmoa ei paikata hetkessä.

– Kyllä vahvan pelaajan ja johtajahahmon lähtö näkyy, myöntää Pitkämäki.

Rugby on Pitkämäen mielestä jo vakiintunut osaksi hämäläistä palloilukulttuuria. Pelaajien rekrytointi ei käy samalla tavalla kuin valtalajeissa, mutta avoimista treeneistä löytyy vuosittain ainakin muutama raamit täyttävä rookie koulittavaksi lajin pariin.

– Viime kauden jälkeen kymmenkunta kaveria lopetti ja tälle kaudelle ei ollut enää mahdollista perustaa toista joukkuetta. SM-sarja on aika raaka paikka aloittaa joten tulokkaita on toistaiseksi pystynyt peluuttamaan aika vähän.

Linna Rugbyn miesten pelaajaringissä on noin 30 ukkoa ja peliin pukee noin 20 miestä.

– Joukkue voi hyvin, vaikka sarjataulukko ei hyvältä näytäkään, sanoo Pitkämäki.

Olympialaisissa nähdyn Sevens-rugbyn maajoukkueestakin on tullut ilahduttavaa postia, kun miehissä Linnan Joonas Koskelainen ja naisissa Marjo Laaksonen ovat saaneet kutsun harjoitusrinkiin.

Voitettiin tai hävittiin, rugbyyn kuuluu olennaisena osana sosiaalisuus. Niin myös keskikesän juhlan alla.

– Juhannuksena tyhjennän päätä rugbystä menemällä iltavuoroon töihin, mutta tiedossa on myös pienet illanistujaiset joukkueen kanssa. Pidämme joukkueen kanssa tiiviisti yhteyttä myös pelien välillä ja järjestämme tilaisuuksia niin pelaajille kuin perheillekin, kertoo Pitkämäki.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.