Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Huippuartistit konsertoivat vanhojen panssarivaunujen puolesta

Konsertin tuotot ohjataan kokonaisuudessaan Panssarimuseon rinnekatoksen rakentamisen tukemiseen.

Konsertin tuotot ohjataan kokonaisuudessaan Panssarimuseon rinnekatoksen rakentamisen tukemiseen.

Hämeenlinnassa koetaan kesäkuussa harvinainen konsertti, kun joukko maamme popmusiikin huippuja konsertoi Parolan Panssarimuseon vanhojen panssarivaunujen puolesta. Elenia Areenan lavalle nousevat lauantaina 18. kesäkuuta muun muassa Aikakone, Movetron ja Toni Wirtanen sekä joukko myöhemmin julkistettavia muita artisteja. Konsertin liput maksavat alkaen 22,50 euroa, ja ne tulevat myyntiin Lippupisteeseen lauantaina 14. toukokuuta.

Konsertin tuotot ohjataan kokonaisuudessaan Panssarimuseon rinnekatoksen rakentamisen tukemiseen. Museon ulkonäyttelyrinteessä on ainutlaatuinen kokoelma sodissamme käytettyjä panssarivaunuja, jotka ovat olleet säiden armoilla pääosin vuodesta 1961 alkaen.

? Ulkona olevat vaunut on ehdottomasti saatava suojaan sään vaikutuksilta, jotta tämä maailmanlaajuisesti arvostettu ja jopa yksittäisiä harvinaisuuksia sisältävä panssarijoukkojen historia saadaan tallennettua tulevillekin sukupolville, vetoaa Panssarimuseon johtaja Timo Teräsvalli.

? Katteen rakentamisen kokonaisbudjetti on 400.000 euroa. Konsertin tuotot mahdollistavat olennaisesti unelmamme toteutumista, Teräsvalli jatkaa.

Elenia Areenalla järjestetään konserttipäivän yhteydessä paneelikeskustelu panssarijoukkojen historiasta ja kehitysnäkymistä sekä Panssarimuseon tulevaisuudesta. Tapahtuman suojelijana on ministeri Elisabeth Rehn.

Panssarimuseo on sotahistoriallinen erikoismuseo, jonka päätehtävä on kerätä, tallentaa, entisöidä, tutkia ja esitellä suomalaisten panssari- ja panssarintorjuntajoukkojen historiaa. Lisäksi keskeisenä teemana on kertoa panssarijoukkojen ja niiden kaluston teknisestä kehityksestä ja käytöstä itsenäisen Suomen puolustusvoimissa.

Panssarimuseolla on sotahistoriallisen erikoismuseon status ja se toimii puolustushallinnon keskusmuseon, Sotamuseon, osittaisessa ohjauksessa ja valvonnassa.

Konsertti Parolan Panssarimuseon vanhojen panssarivaunujen puolesta Elenia Areenassa Hämeenlinnassa lauantaina 18. kesäkuuta. Konsertti alkaa kello 13 ja vajaan tunnin kestävä paneelikeskustelu noin kello 15.45. Ennakkoliput maksavat alkaen 22,50 euroa. Lisäksi on myynnissä perhelippuja 53,50 euron hintaan. Liput maksavat ovelta 25/55 euroa. (Reska.fi)

2 kommenttia

  1. rakkaat muistot:

    Todella hienoa..olisi voitu järjestää jo aiemminkintuo konsertti koska vaunut on niin arvokkaita historiallisessa mielessä..lapsena vietin siellä aikoja kavereiden kanssa ja liikkuminen siellä oli vapaampaa kuin nykyisin..vaunujen päälle kiipeily oli hauskaa ja kun sai vielä pyörittää tykkiä..muistan kun pääsin kuvaan kiinalaisten turistien ottamaan kuvaan jossa istuin vaunun päällä 😊

     
  2. Jarmo Seppälä:

    Oon tykänny paikasta kuten koko perhe, todellakin kuuluu Suomen historiaan. Voiko tehdä lahjoituksen ja mihin?

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.