Lauantai 03.06.2023
Nimipäivät: Orvokki, Viola
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
13°C
Tuuli: 4 m/s WSW
 

STIG korkkaa Skogsterin live-illat

Stig livenä Skogsterissa 20.5. Showtime noin kello 24.

Stig livenä Skogsterissa 20.5. Showtime noin kello 24.

Skogsterin uusien Live! ?iltojen ensimmäinen esiintyjä on Stig, joka esiintyy Skogsterissa perjantaina toukokuun 20. päivänä. Illoissa luvataan yleisölle Suomen ykkösartisteja. Stigille idea R?n?B -tähteydestä syttyi siivouskärryä työnnellessä. Metrosiivoojana vaikuttanut Stig päätti vaihtaa alaa ja kirjoitti ensimmäiset kappaleensa tauolla siivouskopissa.

Stigin rapin ja R?n?B:n kliseitä parodioiva tyyli puri yleisöön ja keikkamenestyksen siivittämänä Stig patistettiin levyn tekoon. Ensimmäinen albumi, Stigin itsensä tuottama Stig Dogg, julkaistiin 2006 ja seuraava Stigidilaatio heti 2007. Levyt ja niiltä lohkaistut sinkut käväisivät Suomen virallisilla listoilla, mutta fanikuntansa Stig löysi kuitenkin vasta ahkeralla keikkailulla. Usein keikat lähenevätkin stand uppia, kun Stig ja DJPP päästelevät menemään.

Myös uusilla levyillään Stig on tarjonnut useita kestohittejä. Puumaa mä metsästän -levy (2012) esitteli country-räpin lähettilään ja UMK:ssa esitetty ?Laululeija? -kappale nosti Stigin suurempaan suosioon. Levyn kappaleista ?Ryyppy? sekä ?Puumaa mä metsästän? nousivat niinikään hiteiksi. Seuraava albumi Niks ja Naks sisälsi ison hitin ?Viheltelen?.

Huhtikuussa 2015 julkaistu albumi STIG sisälsi muun muassa kappaleet ?Roy Orbison? ja ?Lupasit et kelpaan näin?. Molemmat soivat tehokkaasti radioissa ? ?Roy Orbison? myi platinaa ja oli vuoden 2015 yhdeksänneksi soitetuin kappale Suomen radioissa. Kappale on myös Vuoden biisi ?ehdokkaana 2016 Emma Gaalassa.

Stigin single ?IT-mies? julkaistiin 5.2. ja vappuna ilmestynyt uusin single Original Gigolo feat. Teflon Brothers on lähtenyt myös hyvin soimaan ja kerännyt reilussa viikossa yli puoli miljoonaa Spotify-kuuntelua. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.