Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Asemanranta ajaa Engelinrannan ohi

Mikä on nyt kovasti hehkutetun Asemanrannan suhde Engelinrantaan, jonka valoisat näkymät olivat käsittelyssä Hämeenlinna-blogissanikin vähän alle kaksi vuotta sitten? Tätä pääsin äsken kysymään apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuolta.

? Asemanranta menee ohitse Engelinrannan, jonka osayleiskaava on vielä hallinto-oikeudessa, vastasi Isosuo.

Asemanrantaa puoltavat myös alhaisemmat käyttöönottokustannukset. Engelinrannassa on edessä vielä mittava maiden vaihto-operaatio, jos ja toivottavasti kun alueen asemakaava joskus saavuttaa lainvoiman.

Asemanrannan rakentaminen ei ulotu vieressä olevalle Varikonniemen muinaismuistoalueelle, mutta edessä on kuulemma silti vielä muutama arkeologisen selvityksen vaativa paikka. Toivoa sopii, että selvitykset tehdään asianmukaisesti ja niillä myös hillitään mahdollisten valittajien tarmoa.

Hämeenlinna kilpailee asukkaista koko Suomen ja erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolisten radanvarsipaikkakuntien kanssa. Sisäisen valitusterrorin kaupungissamme soisi jo loppuvan. Silloin pääsemme vasta tasavertaisesti lähtöviivalle muiden, uusista asukkaista kiinnostuneiden kaupunkien kanssa ja lyömään pöytään valttikorttimme, asumisen Vanajaveden rannalla.

Asemanrannassa halutaan vaalia ekologisuutta, juuria ja historiaa. Mensan ? ei älykköyhteisön vaan entisen elintarviketehtaan ? kiinteistö samoin kuin entinen tehtaanjohtajan asunto on määrä säilyttää ja kunnostaa. Alueelle on myös suunniteltu paitsi päiväkotia ja sekä asumista että junaliikennettä palvelevaa parkkitaloa, myös tiloja yritystoiminnalle.

Alueen brändäystä koskevassa tiedotustilaisuudessa todettiin ääneen se tosiasia, että Hämeenlinnan väestökehitys ei ole viime aikoina ollut oikeansuuntainen. Viihtyisä asuminen taas on yksi keskeisiä syitä asuinpaikan valintaan. Asemanrannassa tähän vielä yhdistyvät Hämeen parhaat kulkuyhteydet. Järven rantojen suurimittaista hyödyntämistä asumiskäyttöön ollaan nyt Hämeenlinnassa saamassa taas monta askelta pidemmälle.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.