Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

Hauhon musiikkijuhlat alkavat tiistaina

Sellisti Mikko Ivars on toinen Hauhon Musiikkijuhlien perustajista. Kuva: Heikki Tuuli.

Hauhon musiikkijuhlat levittäytyvät alkavalla viikolla jälleen ympäri Kanta-Hämettä. Järjestäjien iloksi tapahtuman kahdeksan konserttia ovat ennätysvilkkaan ennakkomyynnin perusteella kiinnostaneet myös yleisöä.

Hauhon musiikkijuhlien yleisöpohja onkin laajentunut vuosien varrella paikallisväestöstä ja kesäasukkaista myös muualta Suomesta paikalle saapuviin musiikinystäviin.

Suurin osa Hahkialan Kartanolla järjestettävistä konserteista on jo myyty loppuun, mutta iltakonsertteihin Hauhon, Rengon ja Hattulan kirkoissa sekä Lammin Turvantalolla on lippuja saatavana myös ovelta.

Klassisen kamarimusiikin lisäksi viikon aikana kuullaan myös suomalaisia jazzin huippuja. Musiikkijuhlien uudessa konserttipaikassa Lammin Turvantalossa esiintyvät keskiviikkona 5.7. pianisti Seppo Kantonen ja kitaristi Teemu Viinikainen seuranaan Filharmoonisen viihdejousikon kvartetti. Lauantaina tapahtuman taas päättää kitaristi Marzi Nyman yhdessä vibrafonisti Arttu Takalon kanssa.

Suomen satavuotisjuhla noteerataan erityisesti tapahtuman avajaiskonsertissa Rengon kirkossa, missä Ylioppilaskunnan Laulajien kaksoiskvartetti tulkitsee suomalaisia mieskuorosävelmiä eri aikakausilta aina Paciuksesta Rautavaaraan.

Ossi Tanner on Musiikkijuhlien vuoden nuori taiteilija.

Nuoren suomalaisen muusikkopolven korkeaa tasoa esittelee vuoden 2017 ?Nuori Taiteilija?, pianisti Ossi Tanner. Tänä vuonna nuori taiteilija esiintyy oman Hahkialan Kartanon soolokonserttinsa lisäksi myös muiden festivaalin taiteilijoiden seurassa Hauhon kirkossa 7.7.

Hauhon musiikkijuhlien yhdeksi tavaramerkiksi historiallisten konserttipaikkojen ja kotoisan tunnelman lisäski on muotoutunut festivaalin ohjelmisto. Vuosittain pyritään tuomaan suomalaisyleisön kuultavaksi myös historian aikana unohduksiin jääneitä säveltäjiä ja heidän teoksiaan.

Monesti nämä säveltäjät ovat kaiken lisäksi olleet omana aikanaan hyvin suosittuja ja syystä tai toisesta jääneet tulevina aikoina vähemmälle huomiolle.

Hattulan kirkossa järjestettävään konserttiin on vapaa pääsy.

Yksi teosharvinaisuus – itävaltalaisen Egon Kornauthin 1900-luvun alussa sävelletty jousisekstetto on kuultavissa Virtuosi di Kuhmon konsertissa Hattulan kirkossa 6.7. Tähän Hattulan seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestettävään konserttiin on vapaa pääsy.

Lippuja muihin konsertteihin myy ennakkoon Ticketmaster, lippuja iltakonsertteihin on saatavana myös tuntia ennen konsertin alkua ovelta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.