Maanantai 17.06.2024
Nimipäivät: Urho

Tuuli:
 

Hämeenlinnan iso S ja tupla-W Lontooseen

Sibelius 150. Wetterhoff 130. Hämeenlinna. Nämä teemat ovat kärjessä, kun Sibelius Centerin, Wetterhoffin ja LUOTA-hankkeen edustajat vierailevat Lontoossa. Hämeenlinnalaiset osallistuvat Lontoon Merimieskirkon järjestämille Scandinavian Christmas Market ?markkinoille torstaista lauantaihin 20.?22.11. Hämeenlinnalaisten matkan Lontooseen mahdollistaa LUOTA-hanke.

? Tästä tulee hieno Sibelius- ja Hämeenlinna ?markkinointipläjäys, LUOTA-hankkeen projektipäällikkö Hillevi Kaarlenkaski iloitsee.

Myös englantilaiset pääsevät loppuviikolla tutustumaan Sibelius Centerissä esillä olevaan muotoiluun.

Myös englantilaiset pääsevät loppuviikolla tutustumaan Sibelius Centerissä esillä olevaan hämäläiseen muotoiluun. Kuvaaja: Juha Reinikainen

Taiteen edistämiskeskus on mukana ideoimassa hämäläisten Lontoon-matkaa.

? Taiteen edistämiskeskuksen Hämeen ja Kaakkois-Suomen läänintaiteilijoilla on ensi vuonna Lontoossa Alternative Sibelius ?hanke. Siinä viedään alueen taideosaamista Lontooseen ja juhlistetaan samalla 150-vuotiasta Sibeliusta, muotoilun läänintaiteilija Paula Susitaival kertoo.

Hänen mukaansa Lontoon joulumarkkinoille lähtee hieno kattaus hämäläistä muotoilua Sibelius Centerin valikoimista. Muotoilija Markku Piri pitää Lontoon skandinaavista joulumarkkinatapahtumaa hyvänä Sibelius Centerin, Wetterhoffin ja Hämeenlinnan markkinointitilaisuutena.

? Iso-Britannia on alue, jossa pidetään arvossa Sibeliuksen musiikkia. Suomen ja Norjan kirkkojen yhteisesti järjestämä Scandinavian Christmas Market on suosittu tapahtuma. Osallistuminen omalla kojulla ja sympaattisella kulttuuritarkoituksella tuntuu hyvältä, Piri sanoo.

Tarkoitus on houkutella kansainvälisiä matkailijoita Suomeen ja Hämeenlinnaan. Vetoapua saadaan muun muassa brittiläisiltä Sibelius-seuroilta.

? Olen erikseen sopinut tapaamisia, ja saanut heti innostunutta vastakaikua. Tapaamiset toteutuvat muun muassa Suomen suurlähettilään, suurlähetystön kulttuuri- ja pressivastaavien kanssa,  Finpron, Suomen Lontoon kulttuuri-instituutin sekä yksittäisten matkanjärjestäjien kanssa. Kummankin Britannian Sibelius -seuran johtajat tulevat tapaamaan meitä, ja tapaamisia on sovittu myös merkittävien musiikkitoimittajien kanssa, Piri kertoo. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.