Perjantai 08.12.2023
Nimipäivät: Kyllikki, Kylli

Tuuli:
 

Julkista sopanhämmennystä

Cafe Hoffissa saa keskiviikkoisin ?julkkissoppaa?. Cafe Hoffi aloitti marraskuun alussa julkisen sopankeiton. Omia suosikkikeittojaan valmistaa tarjolle ravintoloitsija Mika Partasen ohjauksessa joukko tuttuja hämmentäjiä.

Ensimmäisenä kauhan varteen tarttui Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor, joka teki ?Välimeren seudun rantakalaa? eli bouillabaise-kalakeiton kirjailija Vivi-Ann Sjögrenin innoittamana.

Jouko Astor avasi Cafe Hoffin julkisen sopankeittosarjan tekemällä bouillabaise-kalakeiton. Apuna hääräsi ravintoloitsija Mika Partanen (oik.).

Jouko Astor avasi Cafe Hoffin julkisen sopankeittosarjan tekemällä bouillabaise-kalakeiton. Apuna hääräsi ravintoloitsija Mika Partanen (oik.).

– Sjögrenin kirjat Mustaa kahvia ja keksinmuruja ja Andalusian karkea suola ovat minun kokkikirjojani. Niissä on kiinnostavia tarinoita ja suuntaa-antavia ruokaohjeita, jotka yleensä onnistuvat.

Bouillabaisse on hyvin arkinen ruoka -tavallaan kalastajien pyttipannu, johon käytetään kalaa saannin ja myynnin mukaan. Myyntiin menevät parhaat kalat, loput omaan kattilaan.

– Minä käytän mieluiten turskaa, mutta nyt tehtiin seitistä. Ja kuten sanonta kuuluu, niin ilman fenkolia ei tule mistään mitään.

 Keitoksiaan ovat keskiviikkoisin tarjonneet myös Johannes Ojansuu ja Sari Rautio. Seuraavaksi tarjolla on kahden lohen keittoa, jonka tekee emeritus päätoimittaja Pertti Lampinen.

– Reseptin sain veneretkellä Puumalan Sahanlahdteen. Kyseessä on kirkas keitto, jossa on sekä tuoretta että savulohta.

Keitoksiaan tarjoavat Hoffissa vielä Ilkka Peltoniemi (3.12.), Heikki Lindroth (10.12.) ja Antti Ruonaniemi (17.12.)

Cafe Hoffin lounaslista www.lounasreska.fi

Osallistu Vuoden Paras Ravintola -äänestykseen!

Teksi ja kuvat: Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.