Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

Hämeenlinna Bike Show lanseeraa Bikenicin

Hattulalainen Tarmo Perätalo on pääorganisoija jo viidettä kertaa järjestettävässä Hämeenlinna Bike Show´ssa. Ajamisen lisäksi Perätalo on rakentanut moottoripyöriä jo parikymmentä vuotta. Harrastus ja 1990-luvulla alkanut moottoripyöränäyttelyiden kiertely jalostui lopulta omaksi tapahtumaksi.

? Bike Show´sta on tarkoitus tehdä vakiintunut tapahtuma jossa kuitenkin aina vuosittain muutetaan jotain. Tänä vuonna uutuutena on Bikenic eli chillailuhenkinen eväsretkitapahtuma Verkatehtaan nurmialueella.

Tarmo Perätalo itse rakentamansa menopelin selässä. Omat ajamiset painottuvat tapahtumanjärjestelyn takia loppukesään.

Tarmo Perätalo itse rakentamansa menopelin selässä. Omat ajamiset painottuvat tapahtumanjärjestelyn takia loppukesään.

Yleisönhoukuttimina näytillä on tänä vuonna muun muassa kaksi Nitro HD:ta Euroopan huipulta ja keulimissimulaattori. Vmax Club Finland on tulossa paikalle yli sadan motoristin voimin.

Perätalon oma työ moottoripyöräkulttuurin edistämiseksi puolestaan sai juuri tunnustuksen Harley-Davidson Club Finlandilta.

? Kyllä pyöriä myydään suhdanteista riippumatta koko ajan. Tämä on ihanteellinen harrastus jossa unohtaa kaikki huolet, kun lähtee esimerkiksi maaseudulle ajelemaan, hän kuvailee.

? Pyörien rakentelupuolella laki ja säädökset rajoittavat paljon. Samoin moottoripyöräajokortin ajaminen on tehty vaikeaksi, mutta ei tämä silti mikään katoava luonnonvara ole, tuumii Perätalo.

Heinäkuun 25. päivänä järjestettävä ilmainen moottoripyörätapahtuma on Tarmolle vapaaehtoisponnistus joka takaa sivutyön noin puoleksi vuodeksi ennen tapahtumaa. Tapahtuma syntyy yhteistyökumppaneiden tuella ilman euronkuvia silmissä.

? Itse pääsen vasta elokuussa ulkoiluttamaan pyörää kunnolla, hän kertoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.