Maanantai 24.06.2024
Nimipäivät: Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne

Tuuli:
 

Guns N´Roses: Kulje Kantolaan ainakin näyttelyn kautta

Guns N´Roses on innoittanut keräilijöitä.

Reskalle Guns On The Rocks -näyttelyä pystyttävä Kari Rantala oli torstai-iltana vakuuttunut, että näyttely avautuu huomenna suunnitellusti kello 11. Reska.fi pääsi kurkistamaan näyttelyn esineisiin etukäteen.

Kari Rantala haluaa näyttelyn olevan viimeisen päälle. Vieraat pääsevät tutustumaan rokkimemorabiliaan punaista mattoa pitkin.

? Täällä on niin monta ainutlaatuista esinettä, että vaikea sanoa mikä on erityisen hieno, kiertelee Rantala kysymystä omasta suosikistaan.

Askelet vievät kuitenkin ensimmäisenä vitriinille, josta löytyy esimerkiksi käsinkirjoitettuja biisilistoja. Oma kiehtova tunnelmansa on myös äänitekokoelmalla, josta löytyy muun muassa bändin promokäyttöön tekemiä c-kasetteja.

Guns On The Rocks -näyttelyn tarjonta saattaa salvata tosifanin hengityksen.

Guns N´Rosesin lauantaisen megakonsertin innoittama näyttely on ehkä spesiaaleinta, mitä nyt kolmatta vuotta Kantolassa soivat megakonsertit ovat kaupunkikeskustaan tuoneet. Näyttely sijaitsee Kauppakeskus Linnassa, Raatihuoneenkatu 12 ja on ilmainen sekä avoinna 30.6.?9.7. päivittäin kello 11?18.

Parastaan on pannut taas myös kaupunginhallinto, joka on koristanut Raatihuoneen Gunnari-lakanalla.

Hämeenlinna alkaa saada takaisin välillä kateissa ollutta katu-uskottavuttaan. Kesäisen raskas koriste Raatihuoneen seinässä alkaa jo tuntua normaalilta.

Konsertti on loppuunmyyty eli Hämeenlinnaan odotetaan 55.000 hengen rokkikansaa. Täynnä on myös ensimmäistä kertaa Kantolaan perustetun pop up -campingalueen matkailuautoparkki.

? Paikkoja oli sata ja kysyntä todella kovaa. Telttapaikkavarauksia on useita satoja ja niitä vielä otetaan vastaan, kertoo campingalueen yrittäjä Outi Mertamo.

Kantolaan majoittuu ensimmäistä kertaa megakonserttien lyhyessä historiassa iso määrä ihmisiä teltoissa ja matkailuajoneuvoissa. Tarjolla on järvinäköala konserttipuiston naapurissa.

Odotettavissa on vähintään kahden vuoden takaisen AC/DC:n keikan tapainen piristysruiske Hämeenlinnan yrityksille. Näin uskoo ainakin keskustan isoimman ruokatavaratalon, K-Citymarket Hämeensaaren kauppias AJ Kivi.

? Grillattavaa ja juotavaa on varattu hyllyyn normaalia viikonvaihdetta enemmän. Konserttiyleisöä tuntuu olevan liikenteessä jonkin verran jo nyt ja myös salaattibaari tuntuu olevan suosikki aika monelle, Kivi sanoo.

K-Citymarket Hämeensaari on varautunut muonittamaan konserttikävijöitä.

? Mitä edellisen kauppiaan kanssa juuri tänään juttelin, niin AC/DC:n keikka näkyi myös kaupassa, Kivi jatkaa.

Itse konserttipaikalla Kantolassa töitä on tehty jo viikon päivät. Aurinkoisena torstai-iltana metalliaitojen takana kurkki useita innokkaita kameran räpsyttelijöitä, eli myös täällä Guns N´Roses herättää innostusta.

Konserttialueella Kantolassa töitä tehdään vielä verkkoaitojen takana.

Aikatalu lauantaina on seuraava:

  • klo 15 portit konserttialueelle avataan ja aloitetaan turvatarkastukset, samalla myös ravintolat ja myyntipisteet aukeavat
  • noin klo 18:45 Michael Monroe
  • noin klo 19:35 The Darkness
  • noin klo 20:45 Guns N? Roses
  • tapahtuma päättyy viimeistään klo 24

Ajantasaisimmat vinkit konsertista GNR-tapahtumasivulta.

Juha Reinikainen

Näkymä konserttilavalle Sotkanrannan venesataman ja ravintola Pumppuhuoneen suunnasta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.