Sunnuntai 19.05.2024
Nimipäivät: Emilia, Emma, Mila, Amalia, Emmi

Tuuli:
 

Antiikki-, taide- ja keräilymessut tekee paluun keskustaan

Hämeenlinnan antiikki-, taide- ja keräilymessut palaa yleisön ja kauppiaiden toivomuksesta takaisin kaupungin keskustaan helmikuun 23. ja 24. päivänä. Tapahtuma muutti keskustasta Hämeenkaaren sulkemisen jälkeen Elenia Areenalle helmikuussa 2015.

Nyt messut palaa ainakin kertaluontoisesti takaisin kaupungin keskustaan mutta uuteen paikkaan. Kaikki tarjolla olleet myyntipaikat varattiin kahdessa päivässä uuden järjestämispaikan julkistamisen jälkeen joulukuussa 2018.

Antiikkiliike Ajanpatinaa on mukana myös tänä vuonna. Kuva: Timo Auvinen.

Messupaikkana on Lyseon koulun Lukiokadun toimipisteen käytössä oleva vanhan Lyseon uudempi lisärakennus osoitteessa Lukiokatu 7. Tapahtumatiloina on käytössä rakennuksessa sijaitseva Janne-sali sekä juhla-/liikuntasali.

Messutilan sisäänkäynti on Lyseon koulukorttelin sisäpihalta ja sinne pääsee Lukiokadun lisäksi myös Birger Jaarlin kadun puoleisesta portista. Tapahtuma on avoinna yleisölle molempina päivinä kello 10?16.

Messujen ajan tilapäisessä paikoituskäytössä on Keskuskoulun piha-alueesta osa ja sinne ajetaan Sibeliuksenkadun ja Koulukadun kautta opastettua reittiä. Koulukorttelin lähikaduilla on melko runsaasti 2?3 tunnin pysäköintikiekolla aikarajoitettuja ja maksuttomia parkkipaikkoja.

Messuilla on entisten vastaavien tapahtumien tapaan myynnissä erilaisia antiikkiesineitä, taidetta, designia, retroa, vintagea, lasia, astioita, keramiikkaa, hopeaa, koruja, kirjoja, postimerkkejä ja -kortteja, rahoja ja muita numismaattisia kohteita, vanhoja tekstiilejä, yms. vanhaa ja keräilyllistä tavaraa. Muutamalla osastolla on tarjolla myös uusia kädentaitajien tuotteita.

Paikallisista keräilyalan yhdistyksistä ovat tapahtumassa mukana Hämeenlinnan Postimerkkikerho ry ja Etelä-Hämeen Numismaatikot ry. Yhdistysten osastoilla saa tietoa heidän keräilyalueittensa kohteiden keräilystä, yhdistystoiminnasta sekä tarjolla on myös arviointiapua ja neuvontaa kohteiden ja kokoelmien realisointeihin liittyen.

Messuyleisöä palvelee koko messujen aukioloajan Fresno Hämeenlinna -ravintola Janne-salin sisäkahviossa ja sään salliessa myös pihalla olevassa ruokateltassa. Messut on maksullinen tapahtuma johon alle 15-vuotiaat lapset pääsevät aikuisen seurassa maksutta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.