Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

AC/DC: Kantola osoitti toimivuutensa

For Those About To Rock (We Salute You) päätti AC/DC:n loistavan kaksituntisen keikan loppuunmyydyssä Kantolan tapahtumapuistossa eilen noin puoli tuntia ennen puoltayötä. Bändi hemmotteli kuulijoitaan pääasiassa vanhemmalla tuotannollaan, kuten encoren avanneella Highway To Hellillä.

Varsinaisen setin päättäneessä Let There Be Rockissa Angus Young otti yleisön puoli päivää kestäneellä kitarasoolollaan, jonka aikana 60-vuotias ikirokkari ehti muun muassa temmeltää kitaran kanssa selällään catwalkin päähän nousseella korokkeella.

For Those About To Rock. Vahvistinmuurin edessä keikkaa seuranneilla ruudinjämiä saattaa löytyä korvista vielä ensi viikolla.

For Those About To Rock. Vahvistinmuurin edessä keikkaa seuranneilla saattaa löytyä ruudinjämiä korvista vielä ensi viikolla.

Ennen illan pääesiintyjää liikkuminen Hämeenlinnassa ja Kantolassa oli yllättävän vaivatonta ja ruuhkatonta. Lounasaikaan ravintoloissa ei ollut ruuhkaa ja Verkatehtaan Rock Villageen sekä puolimatkan krouvina toimineeseen Funny Bar Centeriin ei ollut vielä iltapäivällä tungosta.

Kantolan tapahtumapuiston anniskelualueella ei ollut ruuhkaa alkuillasta.

Kantolan tapahtumapuiston anniskelualueella ei ollut ruuhkaa alkuillasta.

Musisoinnin aloittaneen Santa Cruzin esiintymisen alla konserttilavan edessä olleelle, kulkuportein erotetulle alueelle pääsi vielä kuittaamaan rannekkeen ilman jonotusta ja varaamaan paikan parinkymmenen metrin päästä lavasta.

Ajoissa liikkeelle lähteneet saivat myös festariruokansa ilman kummempaa jonotusta. Yleisön pääosan näyttivät muodostavan miesvaltaiset rokkiporukat ja järjestäjän ennakkotieto siitä, että jopa 10 prosenttia lipun ostaneista oli muualta kuin Suomesta, todentui siinä että korviin kulkeutui muitakin kuin tyypillisiä hämäläismurteita.

Lähilehti Reska.fi hankki arvokasta kansainvälistä näkyvyyttä Funny Bar Centerin luona.

Lähilehti Reska.fi hankki arvokasta kansainvälistä näkyvyyttä Funny Bar Centerin luona.

Ruuhkat ja jonotuksen käytännössä vältti kokonaan, jos oli tullut kuuntelemaan musiikkia eli varasi hyvät jalansijat ajoissa. Ruuhkat olivat edessä vasta keikan jälkeen. Myös niille epäonnekkaille, jotka lavan edustalta poistuivat tapahtumapuiston myyntikojuille kesken esitysten, ei ollut enää pääsyä paraatipaikoille.

Lämmittelijät Santa Cruz ja Vintage Trouble vetivät energiset kolmen vartin setit ja kuten Vintage Troublen vokalisti Ty Taylor kuuliaisesti totesi, pääsivät sen jälkeen kuuntelemaan AC/DC:tä.

Vintage Troublen Ty Taylor antoi kohtalonsa hämeenlinnalaisyleisön käsiin.

Vintage Troublen Ty Taylor antoi kohtalonsa hämeenlinnalaisyleisön käsiin.

Pääesiintyjä palkitsi odottajat noin puoli kymmeneltä. Keikan avanneen Rock Or Bustin jälkeen bändi todisti muun muassa omien suosikkieni Shot Down In Flamesin ja Hells Bellsin avulla, että klassikot sujuvat vielä vuosikymmenten jälkeen rock-uskottavasti.

Hells Bells. Brian Johnson ja Angus Young näyttivät, ettei australialaisbändi ole klisee vaan täyttä tavaraa.

Hells Bells. Brian Johnson ja Angus Young näyttivät, ettei australialaisbändi ole vieläkään klisee vaan täyttä tavaraa.

Koska suurtapahtumissa täytyy aina olla jostain pöyristynyt, niin konserttialueelta poistuminen oli hidasta ja porttien jälkeen ihmismassassa oli epätietoisuutta myös kulkusuunnasta. Väenpaljous hälveni vasta Verkatehtaan nurkilla. Bussiaseman tienoon liikenne- ja ihmispaljous antoi odottaa, että myös ravitsemusliikkeet olisivat tukkoon lyötyjä.

Totuus oli kuitenkin toinen, sillä esimerkiksi Public Corneriin pääsi puoli yhden maissa tuopposelle ilman jonotusta ja suoraan vapaaseen pöytään istumaan.

Anniskeluteltassa tiskijukan hommia hoitanut Jussi69 kuunteli esiintyjiä lavan tuntumassa.

Iltapäivällä anniskeluteltassa tiskijukan hommia hoitanut Jussi69 fiilisteli esiintyjiä lavan tuntumassa.

? Väkeä oli hyvin, mutta odotukset olivat vieläkin korkeammalla. Juomaa meni, mutta ruokaa vähemmän, sanoo konserttipäivään erikoisjärjestelyin valmistautuneen Cafe Hoffin isäntä Panu Kekäle.

Hoffilla oli päivällä sisäänheittäjät töissä jo linja-autoaseman nurkilla ja matoin opastettu kulkuväylä Wetterille jossa musiikki soi ja pihakeittiö tarjoili.

? Pidennettyä aukioloa emme anoneet ja se oli ihan oikea ratkaisu. Mitä olen keskustellut muiden kanssa niin väkeä ei hirveästi riittänyt Reskalle asti, torstaiaamuksi jo kahvilansa tiskin taakse ennättänyt Kekäle sanoo.

? Vilkkain aika meillä oli puoli kolmesta iltapäivällä iltaseitsemään, sade varmasti aiheutti sen, että porukka lähti liikeelle viime tipassa. Liikkeellä olleet olivat kuitenkin todella hyvissä tunnelmissa ja sehän on tärkeintä.

Encorebiisi Highway To Hell muutti Kantolaan pystytetyn pirunsarvilavan punertavaksi.

Encorebiisi Highway To Hell muutti Kantolaan pystytetyn pirunsarvilavan punertavaksi.

Aamun poliisitiedotteisiin on päässyt vain yksi liikaa rähinäjuomaa nauttinut tapaus: puoli kahden aikaan yöllä tunteet kuumenivat Raatihuoneenkadulla sijaitsevassa ravintolassa. Järjestyksenvalvoja oli poistamassa liikaa nauttinutta asiakasta ulkotiloihin, mutta tämä ei hänelle sopinut.

Apuun tuli toinen järjestyksenvalvoja ja painiottelun tuoksinnassa häirikkö onnistui lyömään molempia. Lopulta asiakas saatiin raudoitettua, ja paikalle tullut poliisi korjasi miehen poliisiasemalle rauhoittumaan.

Poliisi tiedotti yöllä puoli kolmen aikaan, että konsertin aiheuttamat ruuhkat olivat pääosin purkautuneet, ja liikenne Kantolan ja keskustan alueella palautunut normaaliksi. Keskustassa kuitenkin oli edelleen liikkeellä tavanomaista keskiviikkoyötä enemmän väkeä.

Poliisin näkökulmasta konsertti-ilta sujui erittäin hyvin. Päihtyneitä tosin otettiin konserttialueelta säilöön paljon: kahdelta yöllä poliisin patjoilla makasi 18 konserttivierasta.

? Todella hyvin on mennyt, ainoastaan se yllätti, että ihmiset olivat niin humalassa konsertissa, kiteyttää komisario Tarja Lindstedt illan kulun.

Hämeenlinna hoiti Suomen kesän suurimman keikan hienosti!

Teksti ja kuvat: Juha Reinikainen

7

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.