Torstai 20.06.2024
Nimipäivät: Into

Tuuli:
 

Sibeliusta tänään valkokankaalla

Hovinkartanon taidekeskuksessa järjestetään torstaina 23. heinäkuuta kello 19 alkaen elokuvaesitys, jolloin katsotaan Timo Koivusalon käsikirjoittama ohjaama Sibelius-elokuva. Hauholla on tarjolla varsinainen sibeliaaninen herkkupala, sillä vuonna 2003 valmistunut elokuva on nyt siirretty digitaaliseen formaattiin ja sitä ei ole vielä ehditty esitettää digikopiona.

? Tämä on todellinen herkku. Äänen laatu ja kuvan kirkkaus ovat aivan toista luokkaa kuin perinteiseltä filmiltä katsottuna. Odotan itsekin innolla tätä esitystä, Jari Hallamaa Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörästä kertoo.

Kangasalalainen Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä on hiljan hankkinut nykypäivän digivaatimukset täyttävän digitaalisen laitteiston, joka Hallamaan mukaan edustaa tämän hetkistä huipputekniikkaa.

? Filmipyörän huippulaatuinen kalusto tekee tämän tyyppiselle elokuvalle kunniaa. Nyt Sibeliuksen sävelistä saadaan kaikki irti, Jouni Lehtonen Hauhon Elokuvakerhosta iloitsee.

Elokuvassa seurataan Sibeliuksen elämää tämän lapsuudesta aina viimeisiin vuosiin saakka. Elokuvan alussa nähdään dokumenttifilmiä Sibeliuksen hautajaisista vuonna 1957.

Nuorempaa Sibeliusta näyttelee Martti Suosalo ja vanhaa Heikki Nousiainen. Aino Sibeliuksen roolisuoritus on jaettu nuoren Ainon Miina Turusen ja vanhemman Seela Sellan kesken.

Elokuvan musiikkina on käytetty lähes pelkästään Sibeliuksen omia sävellyksiä. Orkesterina toimi Osmo Vänskän johtama Sinfonia Lahti.

Sibelius-elokuvaesitys on osa Sotjalan kulttuuri- ja perinneyhdistyksen Sibelius-aiheista taidekesää. Elokuvaesityksen järjestelyissä ovat mukana Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörä, Hauho-Seura ja Hauhon Elokuvakerho. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.