Lauantai 15.06.2024
Nimipäivät: Vieno, Moona, Viena

Tuuli:
 

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi virkeästi Hämeenlinnassa

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi tiistaina marraskuun 8. päivänä. Ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä Hämeenlinnassa äänensä antoi 557 henkilöä. Hämeenlinna-Vanajan ennakkoäänestyspisteillä äänestys alkoi virkeästi ja ääniä tuli ensimmäisenä päivänä 472, mikä on hieman yli 30 ääntä enemmän viime vaaleihin verrattuna.

Luvuissa on laskettu yhteen Hämeenlinna-Vanajan ja Kalvolan alueilla annetut äänet. Kalvolan seurakunta liittyy vuoden 2023 alussa Hämeenlinna-Vanjan seurakuntaan. Liitoksesta johtuen Kalvolan ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunnissa järjestetään yhteiset vaalit, joista vastaa Hämeenlinna-Vanajan seurakunta.

– Olemme tyytyväisiä ensimmäisen päivän äänimäärään ja toivomme, että äänestysinto jatkuu samanlaisena, sanoo Hämeenlinna-Vanajan kirkkoherra Kimmo Reinikainen.

Hämeenlinnan kantakaupungissa on paljon ennakkoäänestyspisteitä. Monet äänestyspisteistä sijaitsevat kauppakeskuksissa tai kauppojen yhteydessä, jotta seurakuntalaisten olisi mahdollisimman helppo äänestää. Äänioikeutettuja ovat yli 16-vuotiaat seurakunnan jäsenet.

Ennakkoäänestys jatkuu lauantaihin 12.11. saakka. Ennakkoon voi äänestää missä tahansa seurakuntavaalien ennakkoäänestyspisteessä ympäri Suomea.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.