Maanantai 24.06.2024
Nimipäivät: Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne

Tuuli:
 

Ilmoittautuminen Hämeenlinnan nuorisovaltuustoon on käynnissä

Ilmoittautuminen Hämeenlinnan nuorisovaltuustoon kaudelle 1.1. – 31.12.2023 on nyt auki. Ilmoittautumaan pääsee tästä linkistä: https://link.webropol.com/s/nuva2023

Hämeenlinnassa ei järjestetä nuorisovaaleja, vaan kaikki toiminnasta kiinnostuneet 12 – 18-vuotiaat nuoret voivat ilmoittautua mukaan. Ilmoittautuminen päättyy 28.11.2022.

Hämeenlinnan Nuorisovaltuusto eli NuVa on poliittisesti sitoutumaton nuorten edunvalvojana ja äänitorvena toimiva vaikuttajaryhmä, joka on edustettuna kaupunginvaltuustossa ja lautakunnissa. NuVa järjestää myös erilaisia tapahtumia ja tempauksia nuorille.

Nuorisovaltuuston ylin päättävä elin on kaikista jäsenistä koostuva kokous. Nuorisovaltuuston juoksevista asioista ja toimeenpanosta vastaa nuorisovaltuuston hallitus. Nuorisovaltuuston seuraavan kauden jäsenmäärä vahvistetaan kaikille avoimessa yleiskokouksessa. Yleiskokous pidetään 28.11.2022 kello 17 Raatihuoneen Valtuustosalissa.

Yleiskokouksessa esitellään myös NuVan toimintaa, kun toiminnassa jo mukana olevat nuvalaiset kertovat omista ajatuksistaan ja kokemuksistaan NuVassa toimimisesta.

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Ida Stenvall kannustaakin uusia nuoria mukaan toimintaan:

– Nuorisovaltuustossa pääset vaikuttamaan kaupungin nuoria koskeviin asioihin sekä tutustumaan kuntatason vaikuttamiseen ja mikä parasta, tutustut uusiin huipputyyppeihin!

Hämeenlinna on saanut jo kaksi kertaa Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton myöntämän Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatin. Sertifikaatti on voimassa kaksi vuotta kerrallaan. Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n syksyllä 2019 lanseeraama tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.