Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Salibandy pääsi kaupungin ytimeen

[youtube]http://youtu.be/ibhBLDOTAK0[/youtube]

Uuden Elenia-areenan yhteydessä on käytetty sanaa “historiallinen” jo niin monta kertaa, että olkoon nyt tämän kerran. Mutta todetaan silti, että lähes jokaisen käyttäjäryhmän ylistämässä hallissa harjoitteli maanantaina ensimmäistä kertaa Divariavaukseen valmistautuva Steelersin miesjoukkue. Ensimmäisen harjoituspelinsä joukkue pelasi hallissa jo viime viikonvaihteessa.

? Halli on hieno, ei jää siitä ainakaan kiinni. Peli samalle tasolle kuin halli, niin hyvä tulee tästä kaudesta, sanailee joukkueen päävalmentaja Jani Järvinen.

Intiaanikesää pukkasi syyskuun toisen viikon aluksi, kun Steelersin edustus otti alkulämpöjä Elenia-areenan pihalla.

Intiaanikesää pukkasi syyskuun toisen viikon aluksi, kun Steelersin edustus otti alkulämpöjä Elenia-areenan pihalla.

Uudesta hallista ovat ansaitusti iloinneet eri lajit vuorollaan. Edustussalibandylle kyse ei liene niin suuresta laadullisesta olosuhdeharppauksesta, kuin purkukuntoisesta Hämeenkaaresta uudelle areenalle muuttaneilla lentopalloilijoilla. Kyse on erityisesti siitä, että aiemmin Iittalassa kotipelinsä pelannut Steelers pääsee nyt lähemmäs suurinta osaa hämeenlinnalaisista.

? Iittalan halli oli meidän koti, mutta uusi halli on tärkeä siksi, että nyt olemme lähellä kaupungin ydintä. Omat juniorit pääsevät peleihimme ilman riippuvuutta vanhempien kyydistä, Järvinen kiteyttää.

Ensimmäiset harjoitukset Elenia-areenalla alkavat proosallisesti laitojen kokoamisella. Mukana talkoissa on niin viime kaudelta tuttuja kasvoja kuin uusiakin nimiä.

? Joukkue on selkeästi vahvistunut, Timo Johansson ja Sami Saarinen, Lammilta palannut Miiro Maunula ja Nico Jonaeson, joka oli kesäkauden valopilkkuja, Järvinen luettelee.

Myös seuran valmennuspäällikkönä työskentelevä päävalmentaja iloitsee siitäkin, että moni nuori, seuran oma kasvatti taistelee tosissaan lunastaakseen paikkansa pelaavassa kokoonpanossa.

? B-nuorista nostettiin kesäksi harjoitusrinkiin kymmenen kaveria ja osa on pelannut jokaisen treenipelimme.

Steelersin oman juniorikoulun kasvatti Julius Aaltonen on salibandyn tulevaisuuden lupauksia.

Steelersin oman juniorikoulun kasvatti Julius Aaltonen on salibandyn tulevaisuuden lupauksia.

Steelers on luonut omat arvonsa ja valmentamisen menetelmänsä, joissa mainitaan, että Steelers haluaa olla seura, jossa salibandya voi pelata myös kaikkein kovimmalla kilpatasolla. Pelaajapolkuja on useita ja kilpailullisinta niistä on astellut myös 17-vuotias keskushyökkääjä Julius Aaltonen. Maanantaina nuori lupaus treenasi vielä Steelersin kanssa, loppuviikoksi on käynyt kutsu nuorisomaajoukkueen mukaan.

? Miesten peleistä sain kokemusta jo viime kauden lopulla. Pallon kanssa ei miesten peleissä ole yhtään aikaa, vaan heti tullaan päälle, myös jääkiekkoa nuorempana pelannut Aaltonen sanoo.

Vielä astetta kovempaa tahtia oli tarjolla lauantaina, kun Steelers kohtasi liigajoukkuen Salban.

? Peli oli yllättävän vauhdikasta, kun liigaporukka oli vastassa, mutta hienoa oli pelata, kun on yleisöä. LaSB-pelissä sarja-avauksessa sitten näkee mikä on kotipelien tunnelman todellinen ero Iittalassa pelaamiseen verrattuna, nuorukainen pohtii.

Lajin parissa pitkään viihtynyt valmentaja Järvinen sanoo, että salibandyssa oma lajikulttuuri edelleen kehittyy, vaikka salibandylla ei varsinaista uutuuslajin statusta enää olekaan.

? Moni nuoremmista pelaajista on sellaisia, joiden ainoa urheilulaji on ollut salibandy. Mutta toivoisin, että nuoret edelleen pelaisivat eri lajeja, Järvinen sanoo.

Steelersin valmistautumisesta kauteen heijastuu tosissaan tekeminen. Ensimmäisiin harjoituksiin Elenia-areenassa valmistauduttiin ohjatusti.

Steelersin valmistautumisesta kauteen heijastuu tosissaan tekeminen. Ensimmäisiin harjoituksiin Elenia-areenassa valmistauduttiin ohjatusti.

Yksipuolisuuden uhka on kasvava loukkaantumisriski, jonka ehkäisyyn tarvittaisiin niin ammattimaista valmentautumista, ettei useimmilla ole siihen mahdollisuutta. Huipun tuntumassa ei kuitenkaan enää höntsäillä sitä sun tätä vaan Steelersinkin kesä on sujunut suunnitelmallisesti hikoillen.

? Niin kovaa on menty kesä, että nyt kevennetään. Joka viikolle harjoittelussa on joku teemajuttu ja nyt laatutekijänä harjoituksissa on maalinteko.

Huolimatta joukkueensa vahvistumisesta Jani Järvinen tyrkyttää Divarin avauspelin suosikin viittaa paikallisvastustajalle.

? LaSB on todella kova vastus, hyvin liikkuva ja hyvin harjoitellut joukkue, joka tulee varmasti olemaan playoffeissa. Heidän pelinsä on tällä hetkellä paremmassa kunnossa kuin meidän, joten annan suosiolla suosikin viitan sinne.

Täysin taktikoinniksi Järvisen puheita ei voi leimata, sillä LaSB on kunnostautunut kovien päänahkojen napsijana juuri vieraskentällä. Nuorten lupausten jalostajana joukkue on ollut erinomainen. Valmennuksen osaamista kuvastaa myös viime kaudella joukkueeseen jalkaleikkaustoipilaana otettu Jere Liljenbäck, joka kävi ottamassa Lammilta kimmokkeen SSV:n riveihin täksi kaudeksi. Liljenbäck joukkuetovereineen onkin Steelersin seuraava harjoitusvastus Elenia-areenalla tämän viikon perjantaina.

Juha Reinikainen

Vihdoinkin harjoitustuntumaa kotihalliin. Steelers kohtaa vielä harjoitusvastustajan maan huipulta, kun SSV saapuu Hämeenlinnaan 12.9. Sarja alkaa 20.9.

Vihdoinkin harjoitustuntumaa kotihalliin. Steelers kohtaa vielä harjoitusvastustajan maan huipulta, kun SSV saapuu Hämeenlinnaan 12.9. Sarja alkaa 20.9.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.