Torstai 23.05.2024
Nimipäivät: Lyydia, Lyyli

Tuuli:
 

Renkajärven suojeluyhdistys saa kaupungin ympäristöpalkinnon

Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunta päätti kokouksessaan 12.6. antaa vuoden 2018 Hämeenlinnan kaupungin ympäristöpalkinnon Renkajärven suojeluyhdistys ry:lle, joka on toiminut kymmenen vuotta Hämeenlinnan ja Hattulan Renkajärvellä.

Yhdistys on laajentanut toiminta-aluettaan koskemaan Renkajärven ja sen valuma-alueen lisäksi myös Renkajoen yläosat aina Kuittilankoskeen saakka. Yhdistyksen toiminta on ollut monipuolista, erilaisia ihmisryhmiä tavoittavaa ja osallistavaa sekä vesiensuojelullisesti tavoitteellista.

Tavoitteisiin on tähdätty perinteisillä valuma-alueen kunnostustoimenpiteillä ja Renkajoen varren ongelmakohtiin pureutumalla. Renkajärven suojeluyhdistys on ottanut hoitaakseen myös Vuohiniemen rukoushuoneen säilymisen paikkakunnan yhteisessä käytössä.

Lisäksi lautakunta päätti antaa kunniamaininnan Hämeenlinnan riistanhoitoyhdistykselle, joka on toiminut aktiivisesti, tuloksellisesti ja oma-aloitteisesti Hattelmalanjärven linnustollisia arvoja lisäävissä pienpetojen vähentämiseen liittyvissä toimissa.

Ympäristöpalkinto on valokuvaaja Marjukka Vainion työ, Lilja Rubus, joka annetaan vuodeksi kiertopalkintona palkitun käyttöön. Ympäristöpalkinto luovutetaan Elomessuilla elokuun 11. päivänä. Kiertopalkinnon lisäksi palkintona on 500 euroa.

Ympäristöpalkinto voidaan myöntää Hämeenlinnan kaupungissa tai Hattulan kunnassa toimivalle yksittäiselle ihmiselle, yhteisölle tai yritykselle. Ehdotuksia vuoden 2018 ympäristöpalkinnon saajaksi ovat voineet tehdä kaikki asiasta kiinnostuneet. Määräaikaan mennessä tuli kuusi ehdotusta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.