Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

15 vuotta täyttävä Café Pannu valmistautuu avaamaan uuden ravintolan

Café Pannulle tulee syksyllä täyteen 15 vuotta. Hyvä ruoka ja kanta-asiakkaat ovat pitäneet yrityksen pinnalla.

Café Pannu toimii rauhallisesti Kauppakeskus Linnassa Sibeliuksen syntymäkodin vieressä. Siinä Pannu on seisoskellut 15 vuotta ja yritys juhliikin synttäreitään tänä syksynä.

? Vaikka kauppakeskus on lähes tyhjentynyt olemme pysyneet tässä, hyvän ruoan tarjonnan vuoksi, joten asiakkaat osaavat tulla tänne, Timo Lyytinen kertoo.

Timo Lyytinen on pyörittänyt Pannua jo 11 vuotta ja toimii pääasiallisesti keittiön puolella, luoden ruokalistoja ja hyvää kotiruokaa.

Café Pannu toimii vanhan liiton tapaisesti, ja asiakaspalvelu on parhaimmillaan. Heillä on käynyt jo yli kymmenen vuotta eräs ryhmä joka keskiviikko. Ryhmä on valitettavasti pienentynyt ajan ja ikääntymisen myötä.

? Meillä käy niin tuttuja kanta-asiakkaita, että joululahjojakin vaihdetaan ja kyllä ollaan huolestuneita jos ei pitkään aikaan näy.

? Ravintola-alalla työskentely on motivoivaa, sillä se haastaa joka päivä, ja kun on haaste se mahdollistaa kehittymistä, Lyytinen pohtii.

Ruoka-aineina pyritään käyttämään kotimaista, joten aineet tulevat paikallisesta tukusta pääsääntöisin, jolloin ruokaa saadaan nopeasti lisää tarjoiltavaksi.

? Vaihtelua ruokaan on saatava, mutta kustannukset eivät saa nousta juurikaan, ja koitetaan käyttää kotimaisia raaka-aineita.

? Yrittäjänä on parasta vapaus; jos tehään pitkää päivää töissä, on sitten hyvin ansainnut lomaakin, Lyytinen sanoo.

Jotta yrittäjänä pärjää, niin täytyy muistaa pitää myös huolta itsestään jotta jaksaa. Onnekas Lyytinen on ollut työntekijöiden suhteen, sillä osa on työskennellyt Pannussa sen 15 vuotta.

Café Pannu siis tarjoaa halvalla ja ammattitaidolla hyvää, kuin kotona tehtyä ruokaa ja luo kotoisan tunnelman, mutta sen ylläpitämiseksi työsarkaa riittää. Café Pannu on laajentumassa, sillä parin viikon sisään se avaa uuden ravintolan kauppakeskus Goodmanin läheisyyteen.

26 vuotta yrittäjänä toiminut Lyytinen on ottanut riskin, joka nuorena ei olisi pelottanut, mutta nyt hiukan iän myötä on alkanut pelottamaan positiivisesti.

? Uuden ravintolan avaaminen on jännittävää, mutta toisaalta raskasta sillä nykypäivänä kunnon työntekijöitä on vaikea löytää, Lyytinen toteaa.

Heillä on käynyt hieman huonoa tuuria, sillä kaksi aikaisemmin palkattua työntekijää eivät ilmestyneet töihin. Mutta Lyytinen on innoissaan uudesta haasteestaan, sillä hän saa luoda uutta uuteen ravintolaan, mutta haasteen siihen tuo arvailu, että mistä uuteen ravintolaan tulevat asiakkaat tykkäävät.

Ira-Anna Suomalainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.