Maanantai 24.06.2024
Nimipäivät: Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne

Tuuli:
 

Reilua suklaata Reskalta

Hämeenlinna tavoittelee Reilun kaupan kaupunki -arvonimeä. Reilua kauppaa kannattavat vapaaehtoiset vauhdittavat Hämeenlinnan matkaa kohti reiluutta tarjoamalla hämeenlinnalaisille ystävänpäivänä 14.2. satoja levyjä reilusti tuotettua tummaa suklaata. Suklaalevyjä jaetaan Pimeän kaupan illan yhteydessä kävelykatu Reskalla klo 18 alkaen.

Hämeenlinnaan perustetaan helmikuun lopulla Reilun kaupan kaupunki -kannatustyöryhmä. Reilu kauppa ry kutsuu kaupungin edustajia, yrityksiä, seurakuntia, yhdistyksiä ja muita toimijoita mukaan hankkeeseen. Mukaan kannatustyöryhmään voi jo ilmoittautua osoitteeseen maija.lumme@reilukauppa.fi.

 Mukana hankkeessa tulee olemaan myös Hämeenlinnan elävän musiikin yhdistys Ämy, jonka vapaaehtoiset jakavat suklaan lisäksi tietoa siitä, mitä Reilun kaupan kaupunki -arvonimi tarkoittaa ja miksi Hämeenlinnan kannattaa sitä tavoitella.

– Toivomme Hämeenlinnan kaupungin ja hämeenlinnalaisten kahviloiden, ravintoloiden ja hotellien lähtevän mukaan arvonimen tavoitteluun. Haluamme saada juoda kahvia ja syödä hedelmiä, jotka on tuotettu reilusti eli viljelijöille on maksettu työstään elämiseen riittävä palkka, sanoo suklaita jakamassa oleva Niina Raatikainen.

Ystävänpäivänä jaettavat suklaalevyt Reilun kaupan kaupunki -arvonimen ovat Suomessa saaneet Espoo, Helsinki, Joensuu, Lohja, Pori, Riihimäki ja Tampere. Reilun kaupan kuntia ovat Kirkkonummi ja Utajärvi. Maailmanlaajuisesti Reilun kaupan kaupunkeja ja kuntia on yli 1 100. Arvonimen ovat saaneet mm. Lontoo, Rooma, Kööpenhamina ja Bryssel.

Reilun kaupan kaupunki -arvonimi myönnetään kaupungille, joka sitoutuu edistämään Reilua kauppaa ja tekemään omissa hankinnoissaan eettisiä valintoja. Saadakseen arvonimen kaupungin tulee täyttää kriteerit, joihin kuuluvat muun muassa Reilusta kaupasta viestiminen, osallistuminen jokavuotiseen Reilun kaupan viikkoon sekä Reilun kaupan periaatteiden mukaisesti tuotettujen tuotteiden käytön jatkuva lisääminen. Lisäksi kaupungissa toimii kannatustyöryhmä, joka koordinoi hanketta ja vastaa raportoinnista Reilu kauppa ry:lle.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.