Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Kanava katosi, tilalle vihreää

Engelinrannasta tulee ainakin vihreä kaupunginosa, joka on kaupungin käyntikortti ja ekologisen suunnittelun hyvä esimerkki. Ensimmäisissä kilpailutöissä esillä ollut kanava on voittajatyöstä kadonnut.

 Toimitusjohtaja Leena Kähkönen Hämeenlinnan Eteläranta Oy:stä kertoo, että suunnittelussa mennään siltiikin vielä yleistasolla. Hän pitää tärkeänä, että rakennetaan alue, jossa taloudellisilta taustoiltaan erilaiset ihmiset voivat asua, viettävät vapaa-aikaa ja kenties tekevät hieman töitäkin.

? Tämä sosiaalisesti kestävä kehitys näkyy sillä tavoin, että kaikissa asunnoissa ei ole omaa saunaa, vaan käytössä on korttelin yhteisiä tiloja  saunatilat mukaanlukien, Leena Kähkönen selventää.

Uimahallin alueen kaava valmistunee jo loppuvuodesta. Voisiko lopputulos olla jotain tällaista kuin Göteborgissa.

Uimahallin alueen kaava valmistunee jo loppuvuodesta. Voisiko lopputulos olla jotain tällaista kuin Göteborgissa.

 

Uimahallin alue on ensimmäinen, johon kaava valmistuu jo tänä vuonna, ellei valituksia tule.

Parhaillaan tehdään osayleiskaavan muutosta, joka valmistunee vuoden lopulla. Samaan aikaan tehdään Engelinrannan ensimmäinen asemakaava uimahallin alueelle.

Mutta mihin kaavasuunnitelmista katosi Hämeensaaren halki esitetty kanava?

? Kanava-ajatus todella oli esillä kahdessa suunnittelukilpailuihin osallistuneessa työssä. Mutta kanavaa Engelinrantaan ei ole tulossa, koska sellaista ei ollut jatkoon valitussa suunnitelmassa.

 Vesien ohjailu on päivän sana. Rakennettavan alueen sade- ja sulamisvesistä eli ns. hulevesistä ja niiden hyötykäytöstä on tehty selvitys.

– Kannattaisi lähteä ajatuksesta, että hulevedet hyödynnettäisiin Engelinrannan viherrakentamisessa.

Kanavan sijasta luvassa on pengerryksillä, kivirakenteilla ja kosteusvaihtelua kestävillä kasveilla aikaansaatavaa kiinnostavaa ympäristöä, arvelee Leena Kähkönen.

Hämeenlinnan Eteläranta Oy:n toimitusjohtaja Leena Kähkönen jää tehtävästä pois. Hänen tilallaan jatkaa huhtikuussa arkkitehti SAFA Kristiina Koskiaho.

Teksti: Johanna Heikkilä, kuvat Ramboll Finland.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.