Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Minna Nissilä jatkaa Hämeen Yrittäjien puheenjohtajana

Hämeen Yrittäjien puheenjohtajana jatkaa Minna Nissilä Tammelasta. Valinta tehtiin Kalvolassa pidetyssä syyskokouksessa 9. joulukuuta. Minna Nissilä toimii myös Suomen Yrittäjien hallituksen jäsenenä ja Suomen Yrittäjien hallituksen työvaliokunnan jäsenenä.

Minna Nissilän yritys on Leppälehdon Puutarha Oy Tammelassa. Nissilä on toiminut yrittäjänä vuodesta 1999. Yritys kasvattaa sopimusviljelynä pääasiassa seurakunnille ja muulle julkiselle sektorille kukkia kasvihuoneissa. Yrityksellä  on myös lähiruuan tuotantoa. Kasvihuoneissa kasvaa erikoissalaatteja, paprikaa ja tomaatteja.

Syyskokouksessa valittiin lisäksi jäsenet Hämeen Yrittäjien hallitukseen. Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja toimii myös hallituksen puheenjohtajana. Hallituksen varapuheenjohtajat ja muut vastuualueiden hoitajat valitaan hallituksen järjestäytymiskokouksessa tammikuussa 2016.

Hämeen Yrittäjien mukaan hallituksen päättämä aluehallinto- ja sote-uudistus sekä uusien itsehallintoalueiden perustaminen ovat Suomelle valtava muutos, joka koskettaa kaikkia suomalaisia ja jokaista suomalaista yritystä.

Syyskokouksen kannanoton mukaan muutoksen vaatimilla päätöksillä voidaan joko heikentää tai parantaa yrittäjyyden olosuhteita Hämeessä. Pieniltäkin vaikuttavat toimet voivat vaikuttaa yrittäjiin ratkaisevasti. Uudistusten onnistuminen edellyttää yrittäjyyden huomioimista koko muutosprosessin ajan sekä kaikkien päätösten ja osa-alueiden yritysvaikutusten arviointia.

Hämeen Yrittäjät korostaa, että uudistuksia ja niihin liittyviä päätöksiä tehtäessä on huomioitava, että Suomi on yritystensä summa. Yrityksistä 98,9 prosenttia on alle 50 hengen yrityksiä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana pk-yritykset ovat luoneet työpaikkoja yli 100.000 hengelle.

Itsehallintoaluetta, kaikkia sen vastuulle tulevia palveluita sekä tulevaisuuden sote-palveluita suunniteltaessa lähtökohtana pitää olla julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuteen perustuva monituottajamalli, jotta tulevaisuuden työpaikat ja elinvoima säilyvät alueella, kannanotossa todetaan.

Hallituksen päättämä valinnanvapaus tulee toteuttaa laajana ja niin, että jokainen suomalainen voi itse valita palveluiden tuottajan julkiselta, yksityiseltä tai kolmannelta sektorilta. Valinnanvapauden pitää olla ensisijainen vaihtoehto. Monituottajamallia pitää hyödyntää laajasti kaikissa itsehallintoalueen järjestämisvastuulle tulevissa palveluissa.

Hämeen Yrittäjien mukaan uusista itsehallintoalueista tulee väistämättä myös elinkeinopoliittisia toimijoita. Sekä valmisteluorganisaatioita että itsehallintoalueita muodostettaessa on ehdottomasti varmistettava, että organisaation eri tasoilla ylin johto mukaan lukien on vahva liiketaloudellinen osaaminen ja yrittäjyyden tuntemus, järjestö vaatii. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.