Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

Mies ajoi ilman ajo-oikeutta 19. kerran vuoden sisällä Hämeenlinnassa

Poliisipartio oli valvomassa liikennettä yöllä kolmen aikaan Helsinki-Tampere -moottoritiellä. Poliisipartio päätti pysäyttää Iittalan Shellin pihasta lähteneen auton, jonka omistaja oli poliisin järjestelmien mukaan ajokiellossa. Auton kuljettajaksi ilmeni auton viisikymppinen miesomistaja, joka on jäänyt kiinni kulkuneuvon kuljettamisista oikeudetta vuoden sisällä 18 kertaa. Miehelle tehty huumepikatesti näytti positiivista. Näin ollen miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Hätäkeskus sai ilmoituksen Janakkalassa Helsinki-Tampere -moottoritiellä seilaavasta autosta puoli kahdeksan aikaan aamulla. Poliisipartio tavoitti kyseisen auton Hämeenlinnassa Helsinki-Tampere -moottoritiellä, missä partio teki saman havainnon kuin ilmoittajakin: auto seilasi kaistallaan ja nopeus vaihteli jatkuvasti. Poliisi näytti autolle pysäytysvaloa ja auto nousi liittymästä ylös Hattulassa ja pysähtyi.

Auton kuljettajaksi ilmeni parikymppinen mies, jolle tehty huumepikatesti näytti positiivista useille eri huumausaineille. Kuljettajalle tehty puhalluskoe antoi nollatuloksen. Autoon tehtiin paikanetsintä, jossa löydettiin pieni määrä huumausainetta. Autoa kuljettanut mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänet kirjattiin rikosilmoitukseen epäillyksi rattijuopumuksesta ja kahdesta huumausaineen käyttörikoksesta.

Poliisipartio valvoi liikennettä Forssassa Viksbergin kaupunginosassa aamupäivällä kymmenen aikaan. Poliisia ajoi auto vastaan Rytyntien ja Siurilantien risteyksessä ja partio päätti tarkastaa sen. Poliisi kääntyi auton perään, mutta kadotti autoon hetkeksi näköyhteyden. Hetken kuluttua poliisi havaitsi kyseisen auton pysäköitynä Rytyntiellä parkkipaikalla. Autossa kuljettajan paikalla istuneen miehen poliisi tunnisti heitä vastaan ajaneeksi mieheksi.

Mies oli ehtinyt juoda puolikkaan oluttölkin ennen kuin poliisi ehti paikalle. Poliisi odotti hetken suualkoholin haihtumista ja puhallutti miehen. Mies puhalsi poliisin alkometriin 2,90 promillea. Autoa kuljettanut kolmekymppinen mies oli ajokiellossa. Häneltä otettiin verikoe kahteen kertaan, koska hän oli nauttinut alkoholia ajon jälkeen. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisipartio oli hoitamassa tehtävää Lahdessa kauppakeskus Triossa, kun vartijat tulivat kertomaan nuorten välisestä väkivallasta. Vartijat olivat ottaneet kaksi nuorta kiinni. Ilmeni, että nämä nuoret olivat yrittäneet useampaan otteeseen pummata kolmannelta tupakkaa ja kun tämä ei ollut sitä antanut, niin toinen nuorista oli lyönyt tai tuupannut kolmatta kasvoihin. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus pahoinpitelystä ja vartijoiden kiinniottamat nuoret vietiin koteihinsa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.