Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Maalari maalasi tunnelia luvatta Riihimäellä

Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti normaali sunnuntai. Tehtäviä oli vuorokauden aikana hieman vajaa 200. Muutamia rattijuoppoja jäi kiinni poliisilaitoksen alueella.

Hätäkeskus ilmoitti hieman puolenyön jälkeen, että vartijat ovat ottaneet kiinni spraymaalaajan Riihimäen Arolammilla. Kolmikymppinen mies oli maalannut alikulkutunnelin seinään spraymaalilla. Maalarin epäillään syyllistyneen vahingontekoon.

Partio sai hätäkeskukselta tehtävän maanantain vastaisena yönä puoli yhden aikoihin valtatielle 3 Parolaan. Ilmoituksen mukaan henkilöauto on ajautunut ulos tieltä. Tapahtumapaikalla partio sai selville, että viisikymppinen nainen oli ajanut henkilöautolla valtatietä 3 Hämeenlinnasta Tampereen suuntaan. Kuljettaja ei osannut kertoa mitä oli tapahtunut. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 1,39 promillea. Hänet vietiin sairaalan tarkastettavaksi ja samalla verikokeeseen veren alkoholipitoisuuden selvittämiseksi. Auto vaurioitui pahoin keulastaan, koska oli kulkenut ojassa ja osunut liikennemerkkiin. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Partio oli suorittamassa liikennevalvontaa tunnuksellisella moottoripyörällä sunnuntaina iltapäivällä Ypäjän keskustassa. Partio päätti pysäyttää kaupan pihasta lähteneen henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljettanut henkilö ei kuitenkaan noudattanut poliisin antamaa pysäytysmerkkiä vaan jatkoi ajoaan. Kuljettaja ajoi vajaan kilometrin matkan omakotitalon pihaan ja juoksi taloon sisälle. Hän ei noudattanut poliisin kehotuksia eikä käskyjä tulla ulos talosta. Partio joutui murtamaan talon oven. Talon sisältä tavattiin autoa kuljettanut hieman yli viisikymppinen mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,48 mg/l tuloksen. Mies käytettiin verikokeessa asian selvittämiseksi. Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja niskoitteluun poliisia vastaan.

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus sekavan oloisesta miehestä, joka oli tullut henkilöautolla Simolanmutkan liikenneaseman pysäköintialueelle Lahdessa. Partio tapasi kyseisen auton liikenteestä. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva nelikymppinen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Hän ei suostunut huumepikatestiin, joten hänet vietiin verikokeeseen asian selvittämiseksi. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.