Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 

Valtuuston puheenjohtajuuteen valmistautuva Myllykangas haluaa olla kokoaja

thumbnailKaupunginvaltuuston kokouksessa joulukuussa mitä luultavimmin uudeksi valtuuston puheenjohtajaksi nouseva Sari Myllykangas (sd.) sanoo haluavansa olla lopun valtuustokauden ajan mieluummin kokoaja kuin hajoittaja.

? Valtuustokausi on ollut vaikea, mutta toivottavasti kaudesta kuitenkin jäisi hyvä fiilis, sanoo psykoterapeutti-yrittäjä Myllykangas.

Puheenjohtaja vaihtuu loppuvuodesta ja ensi vuoden alkaessa päätöksentekoa alkaa väistämättä leimata vaalien lähestyminen. Kahden asiakokonaisuuden, keskustan pysäköintistrategian ja Uusi Hämeenlinna -työn, edistäminen ovat kuitenkin kirkkaina Sari Myllykankaan mielessä.

? Uusi Hämeenlinna -prosessia jatketaan ja yritetään saattaa mahdollisimman hyvässä hengessä uudelle valtuustolle. Pysäköintistrategiaan liittyvästä toriparkin rahoituksen selvittämisestä keskustelu varmasti jatkuu vielä keväällä.

Valtuuston puheenjohtajalla on paikka myös kaupunginhallituksen kokouspöydän ääressä. Toistaiseksi Sari Myllykangas on ollut siellä vain Aarne Kaurasen varajäsenen roolissa.

? Valtuutettuna minulla on kolmas kausi menossa ja ehdolla lähdöstä kevään 2017 kuntavaaleissa päätin jo ennen kuin sain tietää ehdokkuudestani valtuuston puheenjohtajaksi. Koen olevani yhteiskunnallisen vaikuttamisen kannalta parhaassa iässä, eli 53-vuotias.

? Muita luottamustehtäviäni on ollut sosialidemokraattien puoluevaltuuston varapuheenjohtajuus ja paikka Kuntaliiton valtuustossa, se on ollut myös näköalapaikka valtakunnalliseen päätöksentekoon. Eli toivottavasti pääsen vielä keväällä jatkoon, päättelee Myllykangas.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.