Maanantai 17.06.2024
Nimipäivät: Urho

Tuuli:
 

Maakunnan makuja HämeMenu-ravintoloista

Kanta-Hämeessä on jo vuodesta 2007 lähtien nostettu esille paikallista ruokaa maakunnan omalla nimikkomenulla. HämeMenu-ravintoloita on tällä hetkellä viisi: Ravintola Vanajanlinna ja Ravintola Piparkakkutalo Hämeenlinnassa, Ravintola Aarnituli Petäys Resortissa Hattulassa, Ravintola Graniitti Riihimäellä ja Ravintola Köökki Forssassa. Ravintolat sopivat yhdessä kolme kertaa vuodessa vaihtuvan HämeMenun pääraaka-aineet, minkä pohjalta kukin ravintola tekee menusta oman näköisensä.

Tuottaja-keittiömestariyhteistyötä tehdään Ruokatieto Yhdistyksen Makujen Suomi konseptin alla. Konseptiin kuuluvia maakunta- ja kaupunkimenuita on yhteensä 12. Verkoston tukena ovat olleet hämäläiset elintarvikealan kehittämishankkeet. Nyt toiminnassa oleva Hämäläinen ruoka ja juoma -hanke on muun muassa järjestänyt keittiömestareille tapaamisia tuottajien luona. Mestareille on tärkeää nähdä, miten menun raaka-aineet tuotetaan sekä kuulla yrityksen ja tuotteiden tarinaa, jota voi välittää asiakkaille.

Tulevan HämeMenu-kauden alkuruoan pääraaka-aineena ovat riistalinnut. HämeMenu-keittiömestarit vierailevat seuraavaksi Sauvalan Kartanossa Janakkalassa tutustuen riistalintujen kasvatukseen ja tilalla toimivaan riistateurastamoon.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.