Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

LUKIJALTA: Linja-autoasema on ratkaisu

Reska.fi-lehden omaan keskustavisioon tuli palautetta Harri Göösiltä Hämeenlinnasta. Osallistu keskusteluun oheisessa kommenttikentässä! 

“Keskustavisiosta ja siihen liittyvästä kyselystä jäi sellainen mielikuva, että kaupungin keskusta olisi vain kävelykatu Reska ja tori. Vireä keskusta ei ole vain yksi kadunpätkä, vaan keskusta on laajempi kokonaisuus koko ruutukaava-alueella.

Kaupungin keskustan vetovoima ei synny siitä, että torin alle on rakennettu parkkipaikat autoille, vaan vetovoima syntyy siitä, että siellä on vetovoimaisia yrityksiä ja niiden tarjoamia palveluja ja kaupungin keskustan miljöö on houkutteleva.

 

Kävelykatu Reska on epäsiisti ja suttuinen. Kiinteistöjen omistajien tehtävänä on pitää huolta siitä, että heidän tarjoamat toimitilat yrittäjille on ajanmukaiset. Tällöin myös yrittäjien kiinnostus vuokrata tiloja kasvaa.

Parkkitalon rakentaminen tai rakentamatta jättäminen ei ole kiinteistöjen omistajille peruste olla tekemättä mitään ratkaisuja omistamiensa kiinteistöjen suhteen.

Kaupungin tai kaupungin omistaman liikelaitoksen (veronmaksajien) tehtävä ei ole turvata kiinteistösijoitusten arvonnousua eikä kaupungin perustehtäviin kuulu parkkitilojen rakentaminen tai rakennuttaminen.

Jos Hämeenlinnaan halutaan rakentaa parkkitiloja, olisi liikenteellisesti paras ratkaisu nykyinen linja-autoaseman alue. Paikalle rakennettaisiin “matkakeskus”, joka palvelisi niin linja-autolla matkustavia kuin taksiliikennettäkin.

Kaukoliikenteen linja-autot voisivat ajaa samalla tavalla kuin Kampissa sisätiloihin eikä matkustajien tarvitsisi värjötellä ulkosalla.

Taksiasema olisi nykyisessä paikassaan, mutta taksit ja takseja odottavat matkustajat voisivat olla rakennuksen sisäänvedetyn lipan alla. Paikallisliikenteen pysäkit olisivat nykyisellä paikallaan Palokunnankadun varressa.

Parkkitiloja ei tarvitse kaivaa maan alle. Maamerkkinäkin toimivan matkakeskuksen parkkitiloihin saapuvat autot eivät ruuhkauttaisi kaupungin keskustaa.

Matkakeskuskompleksiin pystyisi rakentamaan myös asuntoja tai vaikka hotellin. Hämeenlinnan kaupungin ei tarvitsisi tätä matkakeskusta rakentaa tai rakennuttaa, vaan asia hoidettaisiin samalla tavalla kuin moottoritien katteen rakentaminen.

  Harri Göös, Hml

 

3 kommenttia

 1. Timo Laakso:

  Hämeenlinnan keskustaan tarvitaan lisää asukkaita. Lapsiperheet tuovat sitä elämää ja ne myös kuluttavat monipuolisesti.Siten keskusta kehittyisi luonnostaan asukkaiden tarpeita tyydyttämään. Keskustasta on hävinnyt paljon asuntoja liiketiloiksi. Ehkä jonkinlainen vaatimus kaupungin taholta liiketilojen muuttamiseksi takaisin asuntokäyttöön olisi paikallaan. Nythän niitä liiketiloja on vapaana.

   
 2. marja-leena veijalainen:

  Ei yhtään hassumpi idea,mutta olen kyllä Timon kanssa samaa mieltä että asukkaita kyllä tarvitaan eri asia on kuka viitsii muuttaa keskustaan jos jatkuvasti revitään ja rakennetaan jotain?????

   
 3. Lauri Helkiö:

  Olen samaa mieltä Harrin kanssa matkakeskuksesta. Se voisi tuoda uudennäköisen ilmeen kaupungin keskustaan ja olisi tosiaan positiivsta ettei tarvitsisi odotella esim. Helsingin bussia 20 asteen pakkasessa, vaan saisi olla sisätiloissa.
  Matkakeskuksen yläkertaan sopisi pitkäaikais parkkipaikkoja, nimenomaan kiekollisia paikkoja. Maksullista pysäköintiä on jo ihan tarpeeksi keskustassa. Ei mikään ihme että porukka käy tiiriössä kaupassa.

   

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.