Sunnuntai 21.04.2024
Nimipäivät: Anssi, Anselmi

Tuuli:
 

Hoffilla: Kolmen miljoonan t-paidan tekijä

T-paita on Suomen myydyin vaatekappale. Leo Belik sen tietää, kun on myynyt niitä vuosien mittaan asiakkailleen eri painatuksilla yli kolme miljoonaa kappaletta.

Hämeenlinnaan Hoffin taloon toimiston ja näyttelytilat avannut pitkän linjan tekstiilialan ammattilainen tuottaa t-paitansa blancoina Saksasta kolmelta eri valmistajalta.

Leo Belik työstää maailmalla Suomen myydyintä tuotetta.

Leo Belik työstää maailmalla Suomen myydyintä tuotetta.

– Useampi toimittaja takaa monipuolisemman valikoiman.

Belikin ja yhteistyökumppanien käsittelyssä paidat, hupparit ja kassit saavat asiakkaan toivoman yksilöllisen painatuksen.

Pienin Leo Belikin Natua-yrityksen toimittama erä on kymmenen kappaletta. Keskimäärin sarjat ovat 50-100 kappaletta.

– Seurat, yhteisöt, yritykset, kaveriporukat?kaikki ovat potentiaalisia asiakkaita.

– Jättisarjoistamme monet muistavat ehkä Battery- ja Karhu-paidat. Ja sitten on näitä sympaattisia Pikku Kakkonen – ja Metsäradiopaitoja, Leo plaraa 26 vuoden aikana kertynyttä mallipaitapinoa.

 Päivän sana on luomuviljelty orgaaninen puuvilla. Puuvilla on korjattu Intiassa ja Bangladeshissä. Myös bambua ja eukalyptusta käytetään. Viskoosikin on tehnyt uuden tulemisen.

Materiaalit ovat muuttuneet, mutta niin ovat tyylitkin sitten 1970-luvun unisex-mallin.

– T-paidoista voisi kirjoittaa kirjan. Monien trendien jälkeen tänään puhutaan, että t-paita on yhtä kuin ?your second skin?. – Paidoilla halutaan ilmentää itseään ja antaa viestejä. Ihmisillä on eri tilanteisiin on eri paitoja, mikä pitää meidät paitamaakarit kiireisinä.

T-paidat leikataan nykyisin monesti muotoon. Miehet pitävät tyköistuvia ja naiset vaihteeksi väljiä malleja.

 Natua Oy työstää parhaillaan verkkosivuja, joilla halutaan poistaa toimialalla olevat nykyiset ongelmat. Pahin niistä on ostamisen vaikeus!

– Kilpailutilanne on sekava. Yrittäjiä on niin monenlaisia aina liikelahjafirmoista tekstiilipainajiin.

– Verkkosivujemme hintamoottori tulee toimimaan niin, että tilaaja saa hinnan heti. Live chat -palvelussa voi vielä jutella meidän toimittajien kanssa. Leo Belikin firma painaa myös Jean Sibeliuksen juhlavuonna myytävät paidat.

 Teksti ja kuva: Ilkka Peltoniemi 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.