Lauantai 24.02.2024
Nimipäivät: Matti, Matias

Tuuli:
 

Lastenkulttuurin kärkihanke tuo taiteen ihan lähelle

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX käynnistää syys-lokakuun aikana Hämeenlinnan, Janakkalan, Hattulan ja Riihimäen alueella uuden harrastustoimintaa koulujen tiloissa toteuttavan hankkeen Taideharrastus ihan lähellä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä osallistuvien kuntien rahoittaman hankkeen tarkoituksena on järjestää peruskouluikäisille kulttuuriin liittyvää harrastustoimintaa koulupäivän välittömässä yhteydessä. Koulujen iltapäivissä tapahtuvaa harrastustoimintaa järjestetään alkavan lukuvuoden aikana noin 25 pilottikoululla.

Lastenkulttuurin kärkihankkeesta rahoitettavan hankkeen taustalla on ajatus joustavasta koulupäivästä, eli siitä että harrastustoiminnan järjestäminen koulupäivän yhteyteen toisi harrastuksen lähipalveluksi, eikä lapsen harrastus olisi perheen yhteisestä ajasta pois. Samalla hyödynnetään koulujen tiloja.

Hämeenlinnan pilottikoulut ovat Hauhon yhtenäiskoulu, Alvettulan koulu, Iittalan yhtenäiskoulu, Konnarin koulu, Tuuloksen koulu, Hämeenlinnan yhteiskoulu, Jukolan alakoulu, Miemalan alakoulu ja Rengon alakoulu.

Harrastetunnit alkavat syyskuussa ?maistiaisilla? koulujen tiloissa, jonka jälkeen halukkaat voivat ilmoittautua mukaan. Yksi kerho sisältää noin 30 tapaamiskertaa. Kerhoja on tarjolla sekä alakoulu- että yläkouluikäisille. Osa kerhoista on maksullisia ja osa maksuttomia.

Mukaan valittujen koulujen oppilaiden vanhemmille tiedotetaan aiheesta lisää syyskuun alussa. Toimintaan on saatu rahoitus yhdelle lukuvuodelle, mutta tavoitteena on jatkaa tämän kauden jälkeenkin.

Hankkeen lisäksi useampi toimija on tarttumassa asiakaspalautteeseen siitä, että Hämeenlinnassa ei ole tarjolla aikuiselle ja kouluikäiselle lapselle yhdessä tarkoitettua harrastustoimintaa. Lapsi-aikuinen harrasteryhmiä ovat perustamassa ainakin keramiikkaan liittyen Hämeenlinnan seudun 4h yhdistys, luovaan toimintaan liittyen ARX-talossa Art Café Intolan yrittäjä toimiva Art and Joy sekä monitaiteisesti ARX.

Näissä harrasteryhmissä ajatuksena on myös perheen yhteisen ajan turvaaminen. Ryhmistä tiedotetaan viimeistään syyskuun aikana ainakin järjestäjien facebook-sivujen kautta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.