Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Asuntokauppa jatkoi kasvuaan tammi–heinäkuussa

Suomen asuntokauppa on jatkanut tammi?heinäkuussa kasvuaan kahteen edellisvuoteen verrattuna, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto KVKL. Heinäkuussa vanhojen asuntojen kaupassa vedettiin hieman henkeä toteutuneen vahvan toisen kauppakvartaalin jälkeen.  Uusien asuntojen kauppa oli heinäkuussakin edelleen vahvassa vedossa.

Tammi?heinäkuussa 2016 vanhojen asuntojen toteutunut kauppamäärä oli 1,6 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Uusien asuntojen kauppamäärän arvioidaan nousseen edellisvuoden tammi?heinäkuusta noin 18 prosenttia.

Melko vaisusti vuoden 2016 ensimmäisellä kvartaalilla käynnistynyt käytettyjen asuntojen kauppa yltyi vahvempaan vauhtiin vuoden toisella kvartaalilla. Uusien asuntojen kauppa oli viime aikoina nähtyyn tapaan koko alkuvuoden ajan vahvaa, mutta toisella kvartaalilla myös eri kokoiset vanhat asunnot kiinnostivat ja edellisvuoden toisen kvartaalin lukemat ylitettiin reilusti.

Käytettyjen asuntojen puolella kolmen vahvan nousukuukauden jälkeen oli heinäkuussa aika ottaa hieman happea.

? Heinäkuun tilanne oli kaksijakoinen. Vanhojen asuntojen kauppamäärä laski edellisvuoden heinäkuusta noin 8?9 prosenttia. Uusien asuntojen kauppamäärä sen sijaan nousi samaan aikaan yli 6 prosenttia.  Kaupankäynnin aktiviteetissä nähtiin suuria alueellisia eroja. Suuria eroja oli myös kiinteistönvälitysliikkeiden kauppamäärien välillä, kiteyttää heinäkuun tilanteen KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila.

Kokonaiskuvassa positiivista on ollut se, että kuluvan vuoden heinäkuu oli niin uusien kuin vanhojenkin asuntojen kaupassa vilkkaampi kuin vuoden 2014 heinäkuu. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.