Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

Lähes yhdeksän kymmenestä käy rippikoulun Hämeenlinnassa

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on päättänyt palkata ensi vuoden rippikouluihin kolmannen opettajan. Viime kesänä rippikouluja vetivät papin ja nuorisotyönohjaajan muodostamat työparit. Kolmas ohjaaja keskittyy erityisesti toimimaan isosten kanssa ja auttamaan heitä tehtävissään. Näin kaksi muuta opettajaa voivat keskittyä paremmin varsinaiseen opetustehtävään ja rippikoululaisten kohtaamiseen. Kolmannen ohjaajan tehtäviin palkataan kirkon työhön opiskelevia nuoria aikuisia, koska seurakunta haluaa tarjota työmahdollisuuksia erityisesti nuorille.

Kuva rippileiriltä Syöksynsuussa kesällä 2011. Kuva (c) Hämeenlinna-Vanajan seurakunta.

Kuva rippileiriltä Syöksynsuussa kesällä 2011. Kuva (c) Hämeenlinna-Vanajan seurakunta.

Seurakuntaneuvosto päätti vahvistaa rippikoulutyötä viime kesän rippikoulupalautteita kuultuaan. Talouden tasapainottamisohjelman vuoksi syntyneet kaupunkiopetuspäivät päätettiin palauttaa leiripäiviksi ja tulevana kesänä rippikoululeirit kestävät yhtäjaksoisesti seitsemän päivää. Edelleen leirit järjestetään pääosin seurakuntayhtymän omistamissa Loimalahden ja Syöksynsuun leirikeskuksissa. Vaihtoehtona nuorille on tarjottu vaellusrippikoulua Saariselällä sekä kaupunkikoulua, jossa opetusta on kello 9?16 ja illat ja yöt ovat vapaata.

Kaupunkirippikoulu on maksuton, leiririppikoulut ja vaellusrippikoulut maksullisia. Leirimaksusta on mahdollista anoa vapautusta perheen taloudellisista syistä. Vuoden 2015 rippikouluihin on ilmoittautunut Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa 420 nuorta, mikä on noin 88 prosenttia ikäluokasta. Luku ei ole täysin tarkka, sillä osa hämeenlinnalaisista on ilmoittautunut muiden seurakuntien tai kirkollisten järjestöjen rippikouluihin ? toisaalta Hämeenlinna-Vanajan leireille on ilmoittautunut muutamia nuoria muista seurakunnista sekä heitä, jotka eivät vielä kuulu kirkkoon. Koko maassa noin 82 prosenttia ikäluokasta käy rippikoulun.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.