Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Pääkirjasto muuttuu pelitaloksi

Pelipa?iva?2013 009

Hämeenlinnan pääkirjastossa (Lukiokatu 2) vietetään kansallista pelipäivää lauantaina 15.11. kello 10?15. Pelejä on laidasta laitaan niin nuorille, lapsille kuin aikuisillekin. Pelipäivänä kirjasto muuttuu koko perheen pelitaloksi, jossa voi tutustua konsoli- ja verkkopeleihin, tabletti-, lauta-, figuuri-, fantasia- ja korttipeleihin sekä geokätköilyyn.

? Pelipäivän peleissä on pyritty monipuolisuuteen. Tarjolla on vähän kaikkea perinteisistä klassikoista kuten bridgestä aina konsoli-, verkko- ja figuuripeleihin. Pelit on tarkoitettu kaikille. Olisi mukavaa, jos vanhemmat tulisivat nuortensa ja lastensa kanssa yhdessä pelaamaan kirjastoon. Pelaaminen on tapa viettää aikaa yhdessä, sanoo johtava informaatikko Seija Shemeikka.

Pelipa?iva?2013 011

Verkkopelaamisen maailmaan pääsee uppoutumaan Artemis-pelissä, jossa pelaajat muodostavat avaruusaluksen miehistön. Miehistö tottelee yhtenä joukkueena aluksen kapteenia ja puolustaa avaruustukikohtaansa vihollisen hyökkäyksiltä. Pelissä ei ole ikärajaa, ja Nuorisotoimen ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nuorisotyön pelaajat opastavat jokaisesta halukkaasta avaruusaluksen miehistön jäsenen. Pelipäivänä Pelihuone Enter esittelee retro-, lauta-, konsoli-, kortti- ja figuuripelejä. Pelejä pääsee kokeilemaan ja niitä on myös myynnissä. Rajakatse Fantasia esittelee fantasia- ja roolipelaamista sekä ohjaa pelituokioita

Pelipäivänä pääsee tutustumaan geokätköilyyn, nykyaikaiseen aarteenetsintään. Geokätköily on maailmalla nopeasti leviävä ulkoiluharrastus, jossa etsitään toisten harrastajien piilottamia geokätköjä gps-laitteen tai kartan avulla. Geokätköilyn perustiedot saa esittelytilaisuuksista, jotka pidetään kirjaston musiikkisalissa kello 11 ja kello 13. Esittelystä saa hyvät perustiedot harrastuksen aloittamiseen ja pääsee heti liikkeelle etsimään kirjaston lähiympäristön uusia kätköjä.

Tove Janssonin juhlavuoden kunniaksi lapsille on järjestetty askartelua ja pelaamista muumiteemaa mukaillen. Lapset voivat pukeutua Muumilaakson hahmoiksi, askarrella muumirekvisiittaa ja pelata muumipelejä. Kello 14 Marjuska Santala laulattaa lapsia muumilauluilla. Lastenosastolla voi myös testata ipad-pelejä, osallistua visailuihin ja näytellä käsinukeilla.

Kansallisen pelipäivän järjestävät yhdessä kirjaston kanssa Hämeenlinnan nuorisopalvelut, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nuorisotyö, Pelihuone Enter, Bridge 19 ja Akaan Bridgekerho sekä Rajakatse Fantasia ry. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.