Maanantai 26.02.2024
Nimipäivät: Nestori

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Isän päivä ja talvi vaara

Päiväkodin ? virallinen nimi on kai varhaiskasvatusyksikkö ? tarjoamat isänpäiväkahvit maistuivat tänään aamulla hyvältä, niin kiireessä kuin ne tulikin siemaistua. En edes tuntenut konkreettisesti enkä kuvaannollisesti syöväni kenenkään eväitä, sillä onhan juuri meidän vanhempien aktiivisuus ollut varhaiskasvatusmyllyyn uusasiakkuuksia tuottava kipinä.

Sunnuntaiksi kalenteriin ei ole merkitty mitään erityistä, mutta kaksi salaperäistä pakettia kotiin kuitenkin kantautui. Liian pieniä moottorisahaksi tai peräkärryksi, mutta liian isoja kortiksi. Uskon joka tapauksessa, että isänpäivä on tahallaan sijoitettu kalenteriin niin lähelle joulua, että uuraasti omin käsin tehdyt muistamiset marraskuun alussa oikeuttavat antajansa ympyröimään toiveita lähes maaniseen tahtiin Jouluhullun Kalenterikuvastosta, Joulupukin Lämpimimmästä Lahjakirjasta tai muista lelukirjoista, joita posti on kantanut kesästä asti.

Isänpäivästä on vain pieni loikka jouluun, sillä innokkaimmat kaupalliset toimijat Hämeenlinnassakin aloittivat glögitarjoilut jo tällä viikolla.

Kun kotipihallamme tänään iltapäivällä urakoitiin kasaan pari lumiukkoa ja yksi lumiänkkkäri tuli taas mieleen, että mitä useamman Isänpäivän viettää, sitä paremmin tajuaa, että isän päivää täytyisi muistaa viettää joka päivä.

Lumi toi teille hetkeksi talven vaaran ja yhden toisen Talvivaaran liukastelut taas näyttävät ainakin hetkeksi tauonneen. Monien yhteiskunnallisten vaikuttajienkin näyttävästi tukema kaivoshanke päättyi konkurssiin. Olivatpa syyt mitkä tahansa, yritysten vaikeuksista iloitseminen on ihan yhtä tyhmää kuin nauraa autollaan lumipenkkaan luistelleelle kaverille.

Ken vielä maanantaina on tolkuissaan ja työkykyinen kaivettuaan paketista Isä on joskus ihan jees paitsi silloin, kun se ei anna katsoa videoita ?sukat ja yritettyään lumitöissä hävittää kakun tuomat kalorit, pääsee maanantaina seuraamaan miten Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto aikoo ensi vuonna käyttää kaupungin kokoamat verotulot.

Takavuosien suunnitelmat talouden tasapainottamisesta eivät vielä ole toteutuneet ja verotuloja on pakko yrittää haalia lisää veroprosenttia korottamalla. Meidän käyttämässämme varhaiskasvatusyksikössä neuvotellaan parhaillaan siitä, miksi toimiva pysäköintijärjestely oli pakko muuttaa toiseksi. Kaupunginvaltuuston maanantaisen kokouksen esityslistaa tutkimalla puolestaan voi havaita, että toisaalla päiväkodin rakentamiseenkin asti pääseminen voi olla kovan työn takana. Kipeästi kaivatun Liivuoren päiväkodin rakentaminen onneksi päässee alkamaan, urakkakilpailusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti tehdystä valituksesta huolimatta.

Minkään tai kenenkään ei pidäkään antaa estää tekemästä mahdollisimman hyviä oloja tuleville isänpäiväkollaasien kokoonkursijoille.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.