Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Kaurialan koulu väistötiloihin

Kaurialan yläkoulussa on kärsitty jo jonkin aikaa huonosta sisäilmasta. Tämä on ilmennyt oppilaiden ja henkilöstön lisääntyvänä oirehtimisena. Kohteessa on tehty ulkopuolisen asiantuntijan toimesta rakennusteknisiä tutkimuksia. Näiden tutkimusten perusteella on kiinteistössä ilmenneitä ongelmia pyritty korjaamaan mahdollisimman laajasti. Kaikista tehdyistä toimenpiteistä huolimatta oirehtimista ei ole saatu poistettua, vaan se näyttää tehtyjen seurantamittausten perusteella jopa lisääntyneen.

Hämeenlinnan kaupungin sisäilmatyöryhmä on kuluvana syksynä käsitellyt Kaurialan koulun tilannetta useaan otteeseen seuraten tilanteen kehittymistä koulussa. Keskiviikkona 10.12. pidetyssä kokouksessa sisäilmatyöryhmä päätyi lopulta suosittamaan koulun siirtymistä väistötiloihin viimeistään kevätlukukauden päätyttyä tai mahdollisuuksien mukaan jo aiemmin. Perusteina ovat oppilaiden kasvava oirehtiminen ja fyysinen pahoinvointi koulun tiloissa sekä henkilöstön osalta työterveyshuollon suositukset tilojen käytöstä luopumisesta.

Korvaavat tilat koulun toiminnan jatkamiselle hankitaan sisäilmatyöryhmän suositusten mukaisesti viimeistään syyslukukauden 2015 alkuun mennessä. Korvaavien tilojen etsintä on ollut käynnissä varotoimenpiteenä jo jonkin aikaa, mutta toistaiseksi asianmukaisia tiloja ei vielä ole löydetty. Henkilöstölle ja koulun oppilaiden huoltajille järjestetään tiedotustilaisuudet asiasta torstaina 11.12. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.