Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Tarinoita Skogsterin talosta aletaan koota kirjaksi

Perinteikäs Skogsterin talo Hämeenlinnan keskustassa on loppuvuoden aikana herännyt henkiin Tawastia Groupin ylläpitämänä kahvila-baarina ja menopaikkana. Toiminnan viriäminen on saanut myös ihmisten taloon liittyvät muistot heräämään.

? Harva se päivä joku pysäyttää minut kadulla ja kertoo, mitä muistoja hänellä talosta on. Tuntuu, että todella monella hämeenlinnalaisella on joku omakohtainen kokemus tai tarina talosta tai talon toiminnasta, kertoo Tawastia Groupin toimitusjohtaja Karoliina Mäki-Kuutti.

Karoliina Mäki-Kuutin aloitteesta Skogsterin talon historiasta on alkamassa muistojen, tarinoiden sekä valokuvien kokoaminen.

Karoliina Mäki-Kuutin aloitteesta Skogsterin talon historiasta on alkamassa muistojen, tarinoiden sekä valokuvien kokoaminen.

Tarinoiden kuuntelu on vähitellen kiteytynyt ajatukseksi siitä, että muistot pitää kirjata niin kauan, kuin kertojia riittää. Mäki-Kuutin aloitteesta Skogsterin talon historiasta onkin nyt alkamassa muistojen, tarinoiden sekä valokuvien kokoaminen.

Tavoitteeksi on asetettu saada julki talon historiaa kunnioittava, hauskoihin ja keveisiin muistoihin, tarinoihin sekä valokuviin pohjautuva teos loppuvuonna 2015. Avuksi on jo lupautunut kotiseutuhenkisiä viestinnän ja perinteenkeruun ammattilaisia, mutta kirjan synty edellyttää ennen kaikkea ihmisten omia, vapaamuotoisia tarinoita.

Muistojaan ja valokuviaan voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen cafeskogster@gmail.com tai kirjepostitse Bar Skogster, Karoliina Mäki-Kuutti, Raatihuoneenkatu 8, 13100 Hämeenlinna. Kyseinen sähköpostiosoite on vain tarinoiden keruuta varten.

Kirjaprojektin aikana tehdään mahdollisesti myös erillisiä henkilöhaastatteluja tai pidetään muistojenkeruuiltoja, joten viestiin tai kirjeeseen on suotavaa liittää mahdollisen materiaalin palautusosoitteen lisäksi oma puhelinnumero.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.