Sunnuntai 21.04.2024
Nimipäivät: Anssi, Anselmi

Tuuli:
 

THE TABLE: Amarillon ydin löytyy sosiaalisesta syömisestä, lupaavat Minna Kainulainen ja Tero Tila

Amarillon ravintolapäällikkö Tero Tila ja ryhmäpäällikkö Minna Kainulainen hehkuttavat uuden Amarillon tulevaa sisustusta ja palvelua. ? Amarillon ytimessä on The Table; pöytä, jonka äärellä 6-8 henkilöä syö yhdessä entertainereiden tarjoileman yllätysmenun, he lupaavat.

Reskan itäpääty saa maaliskuun alussa aivan uutta sykettä, kun hämeenlinnalaisten kaupunkiin pitkään toivoma Amarillo avaa ovensa Raatihuoneenkatu kympissä. Ravintoloita ja baareja on samoissa tiloissa ehtinyt vuosien varrella toimia useita, mutta nyt kaikki on tehty alusta asti uusiksi ja laajennuttu samalla Kauppakeskus Linnan entisen S-Marketin tiloihin.

? Amarilloa on toivottu Hämeenlinnaan vuosia ja sopivaa paikkaa on samoin etsitty vuosia. Nyt tuli aika toteuttaa, iloitsee Osuuskauppa Hämeenmaan pub- ja ala carte -ravintoloiden ryhmäpäällikkö Minna Kainulainen.

? Odotan, että saadaan hyvät bileet ja pystytään antamaan palvelua mitä muualta Hämeenlinnasta ei saa, täydentää Amarillon ravintolapäällikkö Tero Tila.

Tieto Amarillon avaamisesta tuli julki suunnilleen samoihin aikoihin, kun Ykköskorttelin uudistussuunnitelmat lanseerattiin. Amarillon ja Hämeenmaan puolesta naapurissa saa alkaa tapahtua vaikka purku- ja uudisrakentamistöitä, sillä Amarillo on tullut jäädäkseen. Remontissa Amarillon talotekniikka on näet eriytetty.

Vaikka työt vielä jatkuvat, ravintolan sisäpuolella alkaa jo näkyä sisustussuunnittelija Jaana Ekmanin kädenjälki.

? Tolpat tuovat monimuotoiseen tilaan perinteisempää tunnelmaa, kuitenkin yhdistettynä trendikkääseen sisustukseen, Kainulainen luonnehtii.

Etuosa ravintolasta on omistettu ruokailijoille ja piakkoin avaamisen jälkeen tarjolle tulee arkipäivisin kello 11?14 lautaslounas. Ravintolan ytimeksi Kainulainen nimeää The Table´n eli pöydän, jonka äärellä 6?8 henkilöä syö yhdessä entertainereiden tarjoileman yllätysmenun. Illallisella kaikki pöytään kannettavat ruokalajit jaetaan seurueen kesken. Pöytään voi osallistua yksin, kaksin tai porukalla. The Table -ruokailu kestää kahdesta kolmeen tuntiin.

? Tableen voi tulla erikokoisia ryhmiä, mutta pöytä täytetään aina, Minna Kainulainen tarkentaa.

Se ei ole ainoa elämyksellinen elementti Amarillon konseptissa, sillä esimerkiksi liekitettävät ruokalajit liekitetään Amarillossa aina pöydissä. Iso tarjoiluluukku tekee keittiöstä myös muuten luontevan osan ravintolaa.

Amarillon takaosaan avataan viikonloppuisin ja erityisiltoina palveleva baari, josta löytyy myös esiintymislava. Tarkoitus onkin, että uudessa Amarillossa ilta jatkuu luontevasti myös yöelämäksi.

? Baarissa on joka viikonloppu dj ja kerran kuukaudessa nimekkäämpi dj. Esiintyjiä baarissa on satunnaisesti, sanoo itse vankan baarikokemuksen omaava ravintolapäällikkö Tila.

Tyyliltään ja musiikiltaan baari on suunnattu nuorille.

Hämeenmaa tuo Hämeenlinnan ravintolaelämään lisää uutta myöhemmin keväällä, kun Amarillon alapuolelle, samaan kiinteistöön, avataan toinen ravintola. Kävelykadun puolelle on kesäksi tiedossa satapaikkainen terassi.

Vaikka elämyksellisyys on nostettu Amarillossa keskiöön, soveltuu ravintola ruokailupaikaksi myös lapsiperheille.

? Varsinkin päiväsaikaan tänne ovat tervetulleita kaikki.

Uutta tulee, mutta samalla jotain perinteistä Hämeenlinnan katukuvasta katoaakin.

? Rosso sulkeutuu samoihin aikoihin, kun Amarillo avautuu. Rosson paikalle tulee myöhemmin mahdollisesti jotain muuta, sanoo Minna Kainulainen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.