Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Hoitoon osallistuvan henkilökunnan rokotuskattavuus keskussairaalassa noussut

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on päästy influenssakauden alla erinomaisiin tuloksiin terveydenhuollon ammattilaisten kausi-influenssarokotuskattavuuden parantamisessa.

Hoitoon osallistuvan henkilökunnan rokotuskattavuusprosenttia on saatu nostettua neljässä vuodessa 39 prosentista aina 95 prosenttiin. Tänä talvena lääkärit ylsivät huimaan 99 prosentin kattavuuteen ja hoitajatkin 92 prosenttiin.

Vuonna 2018 voimaan tulleessa tartuntatautilain uudistuksessa velvoitetaan työnantajaa huolehtimaan terveydenhuollon hoitohenkilöstön rokotuksista, jos nämä työskentelevät riskiryhmien parissa. Työnantaja ei siis voi lain mukaan käyttää rokottamatonta hoitohenkilöstöä työssä, jos sitä tehdään tiloissa, joissa oleskelee tartuntataudeille alttiita ihmisiä. Työntekijällä ei velvoitetta rokotuksen ottamiseen ole STM:n ohjeistuksen mukaan.

Kanta-Hämeen keskussairaalan yksiköissä ei ole täytynyt siirtää yhtään ammattilaista, vaikka lakia ja sen monitulkintaisuutta on julkisuudessa moitittu ja jotkut työnantajat ovat käyttäneet myös kirjallisia varoituksia tai irtisanomisen uhkaa, jos rokotteita ei ole suostuttu ottamaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.